Advertisement

Fortarock wilde Slayer voor 2019-editie

Fortarock
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Slayer was de beoogde headliner voor de tiende editie van Fortarock, maar de band zei uiteindelijk toch af. Dit vertelt programmeur Freek Koster in gesprek met 3voor12. Fortarock vindt begin juni plaats in Nijmegen, Gelderland.

“We hebben veel contact met het management gehad, maar uiteindelijk zei de band toch af,” vertelt programmeur Koster in gesprek met 3voor12. Uiteindelijk wist Fortarock toch Behemoth, Amon Amarth en Animals As Leaders te strikken, maar de organisatie hoopte dus op Slayer.

Fortarock viert in 2019 de tiende jubileum editie. Naast de eerdere bekendmaking van het blokkenschema, maakte de organisatie ook een speciale ticketactie bekend.

Slayer

Als in 1986 Reign in Blood van Slayer uitkomt, groeit de band uit tot een van de pioniers in het trashmetalgenre. Slayer vormt samen met Megadeth, Antrax en Metallica ‘the big four’. In januari van dit jaar kondigt de band zijn afscheidstournee aan. Het daadwerkelijke afscheid lijkt dus nog even te worden uitgesteld met optredens op onder andere GraspopDownload UK en Download Japan.

Fortarock 2019

Fortarock 2018

FortaRock 2019 vindt plaats op 1 en 2 juni in het Goffertpark in Nijmegen. Dit jaar mogen onder andere Amon AmarthBehemoth, Children of Bodom en vele anderen het festivalpubliek vermaken. Tijdens de vorige editie stonden onder meer Nightwish en Parkway Drive op de planken van het metalfestival.

Meer informatie over de komende editie is te vinden op de website van het festival. Ben je benieuwd naar FortaRock? Check dan het Festivalrapport van de afgelopen editie.