Festivaltickets 50% duurder in 10 jaar

Pinkpop 2018
Foto: Luca Bopp / Festileaks

Festivaltickets zijn in de afgelopen 10 jaar soms wel 50% duurder geworden. Dat blijkt uit onderzoek van Beslist.nl.

In Nederland zijn vooral bezoekers van Pinkpop veel duurder uit dan 10 jaar geleden. In 2009 betaalde je nog €140,- voor een weekendticket, dit jaar was dat €230,-. Dat is een stijging van 64%. Kaarten voor Lowlands zijn ook flink duurder, de prijs voor een weekendticket is met 50% toegenomen.

In België zijn de prijzen voor festivaltickets ook fors omhoog gegaan. Voor een weekendje Rock Werchter betaal je 44% meer dan 10 jaar geleden. Koop je een weekendkaartje voor Pukkelpop? Dan ben je 52% meer kwijt dan 10 jaar terug.

North Sea Jazz doet het een stuk beter. De prijzen van het Rotterdamse festival zijn met ‘slechts’ 28% procent duurder geworden. Waar het festival 10 jaar geleden het duurste festival was, is dat nu niet meer het geval.

Pinkpop 2019

Pinkpop 2018
Foto: Luca Bopp / Festileaks

Dit jaar viert Pinkpop zijn vijftigste verjaardag, en het volledige affiche is inmiddels bekend: Mumford & SonsThe Cure en Fleetwood Mac zijn de headliners. Het festival vindt plaats in het pinksterweekend: 8, 9 en 10 juni 2019. De kaartverkoop verloopt voorspoedig. In het eerste verkoopweekend zijn er namelijk 60.000 tickets verkocht. Festivaltickets voor Pinkpop zijn in de afgelopen jaren wel flink duurder geworden.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het Limburgse festival? Check in ons festivalrapport wat bezoekers van de afgelopen editie vonden. Ook kun je interessante artikelen uit de rubriek ‘50 jaar Pinkpop‘ lezen, zoals over de dance-acts die de afgelopen jaren op Pinkpop hebben gestaan.

Rock Werchter 2019

Rock Werchter 2018
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks (Rock Werchter 2018)

Rock Werchter vindt dit jaar plaats van 27 tot en met 30 juni. Tickets zijn te koop via de website. Met de bevestigingen van grote namen als onder meer The CureP!nkMuseFlorence & The MachineTool en Mumford & Sons is het affiche van het Belgische festival rond. Ook kleinere namen krijgen op ‘Werchter’ hun kans om te shinen, zoals Charlotte Gainsbourg.

Wil je weten hoe het vorig jaar was op het Belgische festival? Check dan alles over de afgelopen editie in het Festivalrapport.

Lowlands Logo

Lowlands 2002

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 23-25 augustus 2002
Tickets Niet meer beschikbaar.