Volbeat bevestigt zichzelf voor Pinkpop 2020

Graspop 2018 - Volbeat
Photo: Graspop Press

Volbeat heeft zichzelf bevestigd voor Pinkpop. Tijdens de show in de Ziggo Dome op dinsdagavond liet de band weten dat ze volgend jaar een optreden zullen geven in Landgraaf.

Na de aankondiging van onder meer Red Hot Chili Peppers en Post Malone, is daar nu nog een nieuwe naam voor het festival. ‘See you next year at Pinkpop!’, zei de Deense band tegen het Amsterdamse publiek.

Met de eerdere aankondiging voor het Duitse Rock Am Ring leek Volbeat al een grote kanshebber voor Pinkpop 2020. Rock Am Ring vindt namelijk twee weken voor Pinkpop plaats.

De afgelopen week was er veel nieuws rondom Pinkpop. Naast de eerste namen, werd ook bekend dat de kaarten dit jaar voor het eerst al in november in de verkoop zouden gaan. Het festival liet om die reden weten dat de traditionele perspresentatie daarmee overbodig zou worden.

In de tweede Festivalpodcast van dit seizoen kwamen de eerste namen voor Pinkpop aan bod, waaronder de komst van Post Malone. De komst van de rapper leverde wisselende reacties op.

Volbeat

Volbeat
Foto: Nathan Gallagher

Volbeat zag in 2001 het levenslicht. De stijl laat zich kenmerken als een mix van heavymetal en rockabilly. Dit valt terug te horen in de invloeden, waarbij Elvis Presley, Johnny Cash en Metallica genoemd worden. Je kunt de band kennen van hits als ‘Lola Montez’, ‘Still Counting’ en ‘Heaven Nor Hell’. Het laatste album Rewind, Replay, Rebound dateert uit augustus 2019. In 2018 deed de band onder andere Zwarte Cross, Graspop en Download Paris aan.

Pinkpop 2020

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. 

In 2020 vindt Pinkpop voor het eerst in het 51-jarige bestaan van het festival geen plaats, wegens het coronavirus. Red Hot Chili Peppers, Post Malone en Guns N’ Roses sierden oorspronkelijk de poster. Had je al kaarten gescoord om je favoriete bands te zien? Wie weet biedt onze Spotify-playlist nog enige troost. Beluister hem hieronder:

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen