Het beste van week 6: veel Lowlands nieuws, namen voor Zwarte Cross, Graspop en meer

Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Week 6 was de week van Lowlands. Niet alleen presenteerde het festival de eerste namen, maar ook verkocht het in vijf uur uit. Echter kwam Lowlands niet als enige met nieuws. Zo zijn er nieuwe namen voor Zwarte Cross en Graspop, vroegen we naar jullie favoriete nummers van The Chemical Brothers en doken we in de geschiedenis van Hollywood Vampires. Dit is het beste van week 6!

1. Lowlands presenteert eerste namen en verkoopt uit

Een glorieuze week voor Lowlands. Niet alleen kondigde het festival aan dat Liam Gallagher, The Chemical Brothers, Stormzy, Caribou en nog vele anderen naar Biddinghuizen afreizen (waar jullie erg enthousiast over waren), maar was er nog veel meer nieuws. Zo werd de muntprijs bekend, lanceerde het festival haar eigen platform voor het doorverkopen van tickets en kwam de eerste editie van LLowcast met interessante feitjes.

2. Nieuwe namen voor Rock Werchter 2020

Lowlands is niet het enige festival in de buurt met Liam Gallagher op zijn affiche. Rock Werchter maakte deze week namelijk ook bekend de artiest te hebben gestrikt. Samen met Disclosure, Joost, Placebo, Haim en veel meer. Later kwamen daar nog Fontaines D.C, Parcels, Banks, en meer bij.

3. FESTEN recap: het feest in 5 foto’s

Vorige week was het eindelijk tijd voor de eerste editie van FESTEN. Het festivalseizoen werd goed afgetrapt met een clubnacht in de Melkweg, georganiseerd door Festileaks. Er werd meegezongen met de festivalanthems, gedanst, gesjanst en geflirt. Maar vooral werd de gezamenlijke liefde voor festivals gedeeld. We blikken terug op de allereerste editie van FESTEN!

4. Guus Meeuwis, DI-RECT en meer naar Appelpop 2020

Ook kwam er groot nieuws vanuit Appelpop. Het gratis festival maakte de eerste namen voor komende editie wereldkundig. Guus Meeuwis, Roxanne Hazes, DI-RECT, Chef’s Special en The Dirty Daddies staan komende zomer op de planken in Tiel.

5. Wie zijn Hollywood Vampires?

Naast The Chemical Brothers, Liam Gallagher en Foals staat ook Hollywood Vampires op het affiche van Lowlands. De Nederlandse media pikte al snel op dat de welbekende acteur Johnny Depp in de band speelt, maar is dat het enige bijzondere aan deze groep? We doken in de geschiedenis van de band en kwamen erachter dat het verhaal alles behalve saai te noemen is…

6. Tweede lading namen voor Zwarte Cross 2020

Nieuwe namen voor hét festival in de Achterhoek. De organisatie van Zwarte Cross maakte de tweede lading namen bekend. Onder meer Chef’Special en DeWolff staan deze zomer op Zwarte Cross. Daarnaast zijn ook Danny Vera en The Dirty Daddies aan het affiche toegevoegd.

7. Zelfbevestiging: Khalid naar Sziget 2020

Khalid laat via zijn officiële website weten aankomend jaar op Sziget te spelen. Hiermee is de eerste act bekend voor het festival in Boedapest. Eerder werd zijn komst naar Mad Cool 2020 al bevestigd. Door de zelfbevestiging bestaat de kans dat Sziget binnenkort meer van zich zal laten horen. Benieuwd wie er nog meer op het festival zouden kunnen staan? Check dan het geruchtenoverzicht.

8. Dit zijn jullie favoriete nummers van The Chemical Brothers

The Chemical Brothers komen naar Lowlands. Met een nieuwe plaat op zak keert het duo na vijf jaar weer terug naar Biddinghuizen. Daarom vroegen wij jullie naar jullie favoriete tracks van de band. Inmiddels zijn de stemmen geteld; dit zijn jullie favoriete tracks van The Chemical Brothers!

9. Graspop 2020 strikt 3 Doors Down, Mastodon en meer

Mooi nieuws vanuit het Belgische Dessel. De organisatie van Graspop 2020 strikt maar liefst 16 nieuwe namen. De Belgische organisatie voegt onder meer 3 Doors Down en Mastodon toe aan de line-up. Helaas is tegelijk ook bekendgemaakt dat Mayhem het festival af heeft moeten zeggen. 

10. Mysteryland 2020 onthult line-up met o.a. Armin van Buuren en Sam Feldt

“The most diverse line-up in the history of Mysteryland”, zo benoemt het festival het affiche van 2020. Meer dan driehonderd artiesten, verspreid over elf podia, zijn in één keer bekend gemaakt. Een greep uit de namen: Armin van Buuren, Sam Feldt, DJ Snake en een nog onbekende ‘Mystery Headliner’.

Het beste van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het festivalseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van de belangrijkste content van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!