5

Rock Werchter 2018, dag #2: voetbal, verkoeling en een vurige Anderson .Paak

Rock Werchter 2018
Foto: Thijs Jacobs / Festileaks

Gisteravond sloten The Killers dag twee van Rock Werchter 2018 af. Net als dag 1 was het een dag vol bijzondere hoogtepunten. Van het jointje van IAMDDB, tot de ijzersterke show van Anderson .Paak: het was onvergetelijk. Iets gemist? Lees hier de meest bijzonder momentjes terug.

Iedereen is in de ban van de Rode Duivels…

Snow Patrol
Foto: Mathilda / Festileaks

De Rode Duivels staan in de halve finale! ’s Avonds zagen de festivalgangers hoe Brazilië met 2-1 klop werd gegeven. Ook individuele artiesten gaven gehoor aan de Belgische voetbalkoorts. Zo stond Gary Lightbody van Snow Patrol in een België-shirt ‘Just Say Yes’ te zingen.

… zelfs de mensen die zich eigenlijk zouden moeten focussen

First Aid Kit
Foto: Dave Vis / Festileaks

Niet alleen artiesten en bezoekers laten alles uit hun handen vallen om van het voetballen te genieten. Tijdens het optreden van First Aid Kit is namelijk duidelijk te zien hoe de geluidstechnicus meer aan zijn hoofd heeft dan de show van het Zweedse duo.

Verkoeling zoeken met sproeiers en watergevechten

Foto: Louise Vos / Festileaks

In navolging van Down The Rabbit Hole vorige week organiseert Rock Werchter ook een heus watergevecht op het festivalterrein. En dat levert mooie beelden op. Heerlijk stoom afblazen op de hete weide. Nog meer complimenten voor de organisatie: voor de mainstage is er verkoeling in de vorm van watersproeiers. De fans die de hele dag vooraan kamperen in afwachting van hun favoriete band kunnen zo toch ontkomen aan de hitte.

#IWantTomsGuitar

Op de tweede dag van Rock Werchter wordt er een speciale hashtag in het leven geroepen. Tom Walker besluit zijn gitaar te verloten onder al zijn fans die twitteren onder vermelding van #iwanttomsguitar. Wie de gelukkige is geworden weten we helaas (nog) niet.

IAMDDB heeft de tijd van haar leven

#iamddb

Een bericht gedeeld door Pol Vandenberghe (@polvandenberghe) op


Sommige artiesten lijden aan grootheidswaan, anderen genieten zichtbaar van elk moment on stage. Nadat ze het netjes heeft gevraagd, krijgt IAMDDB een jointje uit het publiek aangereikt. Vervolgens verzameltze triomfantelijk alle bordjes uit het publiek ‘om in haar huis te hangen’. Als dat geen knusse woonkamer wordt…

Anderson .Paak geeft een wervelende show in the Barn


Er wordt nergens op het terrein zoveel gedanst als bij .Paak. Het zomerse stemgeluid, zijn bonte outfit en zelfs zijn eigen funky drumbeats worden warm onthaald door het massaal aanwezige publiek en iedereen lijkt het naar zijn zin te hebben. Niet voor niets mocht de Amerikaanse hiphopper rekenen op meerdere vijfsterrenrecensies. Natuurlijk pikt hij zijn graantje mee van het Belgische voetbalsucces, maar misschien is Anderson .Paak wel dé act van deze dag.

The Killers sluiten in stijl dag 2 af


Brandon Flowers en zijn mannen waren in topvorm gisteren. Vergezeld door confetti in de kleuren van de Belgische vlag, lasershows en de nodige bravoure denderde de groep uit Las Vegas over het hoofdpodium. Als klap op de vuurpijl mocht een fan meedrummen en werd Mr. Brightside deze keer wél gespeeld. “Het is vrijdag, jullie gaan naar de volgende ronde in het WK, en je hebt de beste band van Las Vegas voor je. Wat is er nog meer nodig?!”, zei Flowers triomfantelijk. En geef hem eens ongelijk.

Rock Werchter 2018

In 2018 vindt alweer de 44e editie van Rock Werchter plaats en wel van 5 tot en met 8 juli los. Headliners voor de huidige editie zijn Pearl JamJack WhiteGorillazThe KillersFranz Ferdinand en Nick Cave & the Bad Seeds. Tickets voor het gehele weekend, de zaterdag en de zondag zijn inmiddels uitverkocht, maar er zijn nog kaarten te verkrijgen via de festivalsite voor vandaag – de vrijdag.

ROCK WERCHTER TICKETS

Blijf je thuis maar wil je toch meegenieten van al het moois dat Rock Werchter te bieden heeft? Luister dan naar onze playlist met alle acts die dit jaar op het affiche staan!

 

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2022

Locatie
België
Werchter, België
Datum 30 juni - 3 juli 2022
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.