Het was weer een enerverende week in festival-land. Het nieuws werd de afgelopen dagen uiteraard gedomineerd door Arctic Monkey. Daarnaast raken de posters steeds beter gevuld. Heb je niet alles meegekregen? Wij zetten het belangrijkste nieuws van week 2 voor je op een rijtje. 

1. Arctic Monkeys bevestigd voor Best Kept Secret en Rock Werchter?!
Door een mysterieus verhaal op Instagram leek de band rondom Alex Turner opeens naar Best Kept Secret én Lowlands te komen. Maar klopt dit wel, of is het een slimme hoax?

2. Johan maakt comeback op Dauwpop 2018
Voor het eerst in 9 jaar treedt de Nederlandse band Johan weer op, de band zal te zien zijn op o.a. Dauwpop en Motel Mozaique. Op 13 april mogen we een nieuw album verwachten.

3. Bastille, Ronnie Flex en meer voor Paaspop 2018
Vorige week maakte de organisatie nog bekend het concert van Boef te cancelen, nu wordt het affiche weer aardig aangevuld. Naast Bastille en Ronnie Flex maakte Paaspop nog 16 namen bekend.

4. Volbeat naar Zwarte Cross 2018
Zwarte Cross kondigt deze week een enorme naam aan. Volbeat zal de vrijdag van het festival sieren. De rockers mogen in Lichtenvoorde aansluiten bij o.a. Triggerfinger en De Dijk.

5. The Kooks naar NOS Alive 2018
De Britse indierockers vullen het prachtige affiche van het Portugese festival nog verder aan. Naast The Kooks zullen ook Queens of the Stone Age, The National en Pearl Jam acte de présence geven.

6. EXIT Festival 2018 komt met allereerste (dance)namen
O.a. Richie Hawtin, Amelie Lens en Ben Clock zullen op donderdag 12 juli de ‘Techno Thursday’ invullen in de Dance Arena. Dit zijn de eerste namen die het Servische festival bekendmaakt.

7. Joss Stone naar Colours of Ostrava 2018
De organisatie wist de Britse soulzangeres als eerste festival in Europa te strikken. Ze zal zich op het Tsjechische festival voegen bij o.a. London Grammar, Aurora, Slaves en George Ezra.

8. Arctic Monkeys, Kendrick Lamar en meer naar Firefly Music Festival 2018
Voor het eerst sinds 2014 zal Arctic Monkeys weer te zien zijn op een festival, en nu weten we het zeker. Samen met Eminem, Kendrick Lamar en The Killers pronken ze namelijk bovenaan het affiche van het Amerikaanse festival.

9. Eminem, Muse en meer naar Bonnaroo 2018
Daarmee is de poster van het Amerikaanse festival helemaal gevuld. Op die poster vinden we verder o.a. The Killers, alt-J en Dua Lipa. Zullen enkele van deze artiesten de oversteek naar Europa maken?

10. Weekendtickets Mad Cool Festival 2018 uitverkocht
Het is niet zo vreemd dat het Spaanse festival al is uitverkocht. Met headliners als Pearl Jam, Depeche Mode en Queens of the Stone Age heeft het festival een van de mooiste posters van 2018.

Dit was het nieuws

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of andere bijzonderheden in festivalland. Zeker in het geruchtenseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van het belangrijkste festivalnieuws van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!