De headliner van TW Classic 2018: alle geruchten op een rijtje

Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het is begin februari en er is – buiten de datum – nog geen enkel nieuws over TW Classic 2018. De organisatie beloofde ‘begin januari’ met namen te komen, op het moment is er nog geen enkele naam bekend. Benieuwd wie de kanshebbers zijn?  De vier grootste geruchten hebben wij voor je opgesomd.

Editors

Editors
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

We kunnen maar geen genoeg krijgen van Editors! Afgelopen zomer braken ze de tent nog af op Pukkelpop en Lowlands. In maart en april doen ze opnieuw een tour door Europa waarbij de band het Sportpaleis en Ziggo Dome aandoet. Komend jaar brengt Editors een nieuw album uit. Met het album zullen ze ook op een aantal festivals te zien zijn, zo zijn optredens op onder andere Pinkpop, Highfield, Ejekt Festival en Juicy Beats al bekendgemaakt. Eerder kwam Editors al voor in ons Rock Werchter 2018 geruchtenoverzicht, maar met het aantal aangekondigde headliners lijkt een optreden op TW Classic 2018 op het moment een stuk waarschijnlijker.

The Prodigy

The Prodigy

The Prodigy draait al jaren mee op het hoogste niveau. Met hits als ‘Voodoo People’, ‘Firestarter’, ‘Take Me To the Hospital‘ en ‘Smack My Bitch Up’ hebben de heren al menig festivalweide plat gespeeld. Voor komend festivalseizoen is de groep al aangekondigd voor onder andere We Are Electric, Hurricane & Southside en Nova Rock. Een Belgische datum is nog niet bekend. Zal de band na vier optredens op Rock Werchter voor het eerst te zien zijn op TW Classic?

The National

The National
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

De vijfkoppige band The National werd in 1999 opgericht in Cincinnatti, Ohio. Afgelopen jaar werd het zevende studioalbum uitgebracht, Sleep Well Beast. Ter ere van het nieuwe album tourde de act het afgelopen jaar de hele wereld rond. Voor komend jaar zijn er ook al een hoop datums bekend, zo is de band in Nederland bijvoorbeeld te zien op Best Kept Secret. Voor Rock Werchter is de band al afgeschreven, in hetzelfde weekend organiseert The National namelijk een eigen festival. Rondom TW Classic is de band wel weer in de buurt, een dag eerder speelt groep op NOS Alive.

 

Paul Simon

Paul Simon werd bekend met het duo Simon & Garfunkel, wat in 1964 werd opgericht. Hiermee scoorde hij nummer-1 hits met onder andere ‘Sound of Silence’ en ‘Bridge Over Troubled Water’. De zanger werd een paar dagen geleden aangekondigd voor BST Hyde Park 2018, op het Engelse festival is hij één dag na TW Classic te zien. Volgens de organisatie betreft het een ‘farewell performance’, onbekend is hoeveel shows hier nog een toegevoegd gaan worden. Als de tournee uitgebreid wordt, bestaat de kans dat we hem ook op TW Classic 2018 terugzien.

Afvallers

Helaas is er ook al een hele rits afvallers bekend. Zo is The Chemical Brothers al te zien op Dour, wat ze uitsluit voor een ander Belgisch festival. Ook The Cure hoeven we niet te verwachten op TW Classic, het optreden op BST Hyde Park is European Exclusive. Nog een act die we niet hoeven te verwachten is Eric Clapton, BST Hyde Park 2018 en een show in Keulen zijn de enige 2 Europese data voor komend jaar. Ten slotte hoeven we ook The Rolling Stones niet te verwachten op het Belgische festival.