Met de bekendmaking van o.a. Pearl Jam en Gorillaz is de geruchtenmachine lekker op gang gekomen. Wie worden de andere headliners van Rock Werchter? Wij hebben de grootste kanshebbers voor je op een rijtje gezet.

De eerste aankondigingen voor Rock Werchter zijn binnen. En het zijn zeker niet de minste namen. Pearl Jam, Gorillaz, Queens Of The Stone Age en Nick Cave staan allemaal op het affiche. Eerder noemden wij hen ook al in deze lijst. Rock Werchter kondigde afgelopen week aan dat er halverwege januari nieuwe namen komen, dus wie weet nog wel een van de ontbrekende headliners! Wij hebben de grootste kanshebbers voor je verzameld.

Kendrick Lamar

Kendrick Lamar
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

2017 was toch wel een beetje het jaar van Kendrick Lamar. Zijn in april uitgebrachte album DAMN. scoort enorm goed en is volgens velen het album van het jaar. In februari begint hij met het Europese deel van zijn tour, maar hij lijkt ook festivals te gaan doen. Zijn eerste festivaloptreden is namelijk al bevestigd: ongeveer twee maanden voor Rock Werchter staat hij op het Amerikaanse Hangout Festival. Brengt hij zijn DAMN.-tour ook naar Rock Werchter en andere Europese festivals? Voor nu is het nog afwachten en duimen!

The xx

Het lijkt erop dat we nog een festivalseizoen lang mogen genieten van de festivaloptredens van The xx! Na fijne optredens op onder andere Pukkelpop en Lowlands in 2017, zijn ze dit jaar weer op de Europese festivals te zien. Het weekend na Rock Werchter staat de band op Bilbao BBK en Melt!, dat ze in de buurt zijn is dus een zekerheid.

Arctic Monkeys

arctic monkeys

Met de opvolger van AM in zicht, is een nieuwe festivaltournee van Arctic Monkeys niet ondenkbaar. In september verklapte bassist Nick O’Malley aan motorblad For The Ride dat ze in de studio zijn voor het zesde album. Het nieuwe album wordt in het voorjaar van 2018 verwacht, precies op tijd voor de festivals dus!

The Killers

Ook The Killers lijken in 2018 kans te maken op een headlinespot op Rock Werchter. Twee jaar geleden deden ze al een aantal festivals in Europa aan, maar België werd overgeslagen. Nu ze eindelijk het nieuwe album Wonderful, Wonderful hebben uitgebracht lijkt een nieuwe Europese festivaltournee zeker mogelijk.

Florence + The Machine

Bron: Facebook

Een verrassende toevoeging in het geruchtencircuit. Halverwege november was daar ineens de bevestiging van Florence & The Machine voor Melt. In het bericht van Melt werd bekendgemaakt dat het festivaloptreden ‘een van de weinige kansen zal zijn om haar in 2018 in Europa te zien’. Behoort Rock Werchter tot een van die weinige kansen?

Editors

We kunnen maar geen genoeg krijgen van Editors! Afgelopen zomer braken ze de tent nog af op Pukkelpop en Lowlands. In maart en april doen ze opnieuw een tour door Europa. Het nieuwe album wordt in maart verwacht. Aangezien een nieuw album vaak een aanleiding is voor een festivaltour, kan het zijn dat we Editors volgend jaar voor de zevende (!) keer naar Rock Werchter komt. Ze zijn in ieder geval in de buurt, want slechts 3 weken later zijn ze te zien op het Duitse Juicy Beats Festival.

Oscar & The Wolf

oscar and the wolf afas live

Oscar & The Wolf bewees in november in de AFAS Live keihard dat hun nieuwe album veel belooft voor de festivals komende zomer. De fenomenale shows haalden meerdere festivals al over om de band van Max Colombie naar hun podia te halen: Werchter Boutique en Main Square Festival staan al op de planning. Oscar & The Wolf is inmiddels zodanig gegroeid, dat een headlinerpositie niet zou misstaan. Max Colombie zei zelfs in een interview met het Nederlandse muziektijdschrift Soundz het volgende: “In 2018 gaan we Rock Werchter afsluiten. Dan sta ik echt voor megaveel volk. Dat gaat mijn grootste show ooit worden.”

Afvallers

Hoewel er een hoop mooie geruchten zijn, kunnen we helaas ook wat mooie namen (waarschijnlijk) afstrepen voor de komende editie van Rock Werchter. The National is waarschijnlijk niet beschikbaar in het weekend van Rock Werchter. Daarnaast speelt Depeche Mode al shows op 5, 7 en 9 juli. Als zij op de Werchter-vrijdag of -zondag zouden optreden, zou het betekenen dat zij 3 dagen achter elkaar zouden spelen, wat de band zelden doet. Ook rondom Metallica blijft het akelig stil, zal de Europese tour niet doorgaan?
Tenslotte spelen Foo Fighters en Guns N’ Roses op andere plekken in België. Foo Fighters speelt een eigen show in het Sportpaleis en Guns N’ Roses is recent bekendgemaakt als headliner op Graspop.

Alle geruchten voor de headliners van 2018? Bekijk het hier het overzicht. Daarnaast kun je ook op ons forum terecht, hier wordt dagelijks gespeculeerd over de laatste geruchten voor het komende festivalseizoen.