Festileaks’ hoogtepunten van week 17 met o.a. de lastigste Pinkpop clashes

Courtesy of Coachella

De eerste festivals van 2018 zijn al van start gegaan en de laatste bevestigingen druppelen binnen. Het was deze week hoog tijd voor blokkenschema’s: onder andere Pinkpop en Best Kept Secret maakten hun timetables bekend. Beginnen de festivalkriebels al te komen? Lees hier het belangrijkste festivalnieuws van week 17.

1. Het blokkenschema van Pinkpop 2018 is bekend: dit zijn de 10 lastigste clashes
Jaaaa, daar is ein-de-lijk de langverwachte timetable van Pinkpop 2018. Deze hebben wij natuurlijk meteen grondig doorgespit. We zetten de tien lastigste dilemma’s voor je op een rijtje. Weet jij al voor wie je gaat?

2. Lowlands 2018 strikt De Staat, Bazart en meer
Kakelverse namen voor Lowlands 2018. De organisatie heeft deze week weer een nieuwe lichting namen bekendgemaakt waaronder De Staat en Bazart en meer.

3. Best Kept Secret 2018 maakt blokkenschema bekend
Ook Best Kept Secret heeft het blokkenschema bekend gemaakt. Kijk snel om te zien wanneer jouw favoriete artiesten spelen. Houd je een strak schema aan of ga je toch op ontdekkingstocht en zie je het allemaal wel? Plannen maar!

4. Festivalrapport: Motal Mozaique 2018 beleeft een stralende editie
In het weekend van 19 tot 21 april stond de Rotterdamse binnenstad in het teken van Motel Mozaique 2018. Unieke locaties waren het toneel van tientallen nationale en internationale acts, maar het was zeker niet alleen muziek dat de klok sloeg. Met deze editie naast al het muzikale, theatrale en andere vermaak nog een zeer welkome gast: de zon!

5. Kygo brengt eerbetoon aan Avicii op Coachella 2018 
Na het plotselinge overlijden van Avicii is er geschokt gereageerd in de dj-scene. Kygo bracht op Coachella een ode aan de Zweedse dj. Dit is een moment dat veel mensen lang bij zal blijven. Inmiddels is bekend hoe Avicii om het leven is gekomen.

6. Festileaks tipt: 8 redenen waarom we niet kunnen wachten op Melt
Er zijn tientallen, zo niet honderden festivals die het bezoeken waard zijn. Helaas is een zomer zo weer voorbij en moeten er keuzes gemaakt worden. Om deze reden tippen we je vandaag één van onze favorieten: Melt in Duitsland. Check in het artikel de 8 redenen waarom we niet kunnen wachten op de editie van 2018.

7. Onderaan de Best Kept Secret-poster: maak kennis met The Districts
In onderaan de poster laten we je in drie video’s kennismaken met onbekende pareltjes die verstopt zijn op je favoriete festivals. Onderaan de BKS-poster vinden we The Districts, een indie-rockband die al een tijdje aan de weg timmert. Hoogste tijd om dus eens goed kennis te maken met de heren uit Pennsylvania.

8. Millionaire vervangt Dotan op Rock Werchter 2018
Indierockgroep Millionaire geeft op 7 juli een optreden op Rock Werchter 2018 en vervangt daarmee Dotan. De Vlaamse band opent op de derde festivaldag in The Barn. Het festival had de affiche oorspronkelijk al rond, tot Dotan al zijn optredens, waaronder die op Rock Werchter, af moest zeggen.

9. Opwarmen voor Down The Rabbit Hole: de eerste festivalshow van Franz Ferdinand
Vorig weekend gaf Franz Ferdinand zijn allereerste festivalshow van het seizoen. Met nog onder meer Down The Rabbit Hole op het programma blikken wij alvast vooruit. Benieuwd wat je kunt verwachten en niet bang voor spoilers? Lees dan vooral verder.

10. Sziget 2018 introduceert nieuwe betaalmethode met polsbandje
Vanaf dit jaar kun je op Sziget niet meer betalen met de Festipay kaart. Waar je polsbandje eerder alleen zorgde voor toegang tot het festival kun je er nu ook betalingen mee verrichten.

Dit was het nieuws

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of andere bijzonderheden in festivalland. Zeker in het geruchtenseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van de belangrijkste nieuwtjes van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date het weekend in!

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2018

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 8-10 juni 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.