Heb je door het lekkere weer afgelopen week het festivalnieuws gemist? In ‘het beste van Festileaks’ praten we je graag bij. Zo maakten Into The Great Wide Open en Indian Summer Festival nieuwe namen bekend en blikken we terug op de mooiste momenten van vijf jaar Best Kept Secret. 

1. Het grote festivalinterview met Tamino
Nadat Tamino in 2017 “De Nieuwe Lichting” van Studio Brussel won pakte Tamino niet lang daarna ook al The Barn op Rock Werchter in. Eerder dit jaar was de zanger al te zien op onder andere Eurosonic Noorderslag en Motel Mozaique. In gesprek met Festileaks blikt de Belg vooruit op Down The Rabbit Hole, vertelt hij backstage verhalen en wordt er gedroomd over festivals waar hij nog wil staan.

2. Het nieuwe album van Ben Howard: alles wat we tot nu toe weten
Wauw, wat een goed nieuws kregen we een tijdje terug. Ben Howard komt op 1 juni 2018 met een nieuwe solo-plaat en daar zaten we op te wachten! Nog een kleine maand tot hij bij ons op de deurmat zal verschijnen. Kunnen we met Noonday Dream weer een dagdromertje verwachten van de singer-songwriter?

3. 15 onvergetelijke momenten uit vijf edities Best Kept Secret
In een tijdsbestek van zes jaar heeft Best Kept Secret zich gevestigd bij de grote namen in festivalland. Het Nederlandse festival zet al vijf edities de toon met alternatieve programmeringen, innovatie en aandacht voor de beste festivalervaring. We blikken terug op de prille geschiedenis van Best Kept Secret.

4. Een maand voor Pinkpop 2018 breekt Dave Grohl bijna zijn been
Bijna leek de geschiedenis van Foo Fighters en Pinkpop zich te herhalen. De band moest in 2015 het optreden afzeggen omdat zanger Dave Grohl zijn been gebroken had. Dit jaar heeft de zanger meer geluk gehad.

5. Festival Park Werchter is officieel geopend
In de gemeente Rotselaar is het Festival Park Werchter officieel geopend. Met dit park krijgt het terrein van onder andere Rock Werchter het hele jaar rond een recreatieve invulling. Mocht je dit jaar niet naar Rock Werchter gaan: dan kan je het park dus ook gewoon op een andere dag bezoeken. Moet je alleen even zelf voor muziek zorgen. Ook werd bekend gemaakt dat de app gelanceerd is én dat alle plaatsjes op The Hive Resort zijn uitverkocht.

6. Indian Summer 2018 maakt nieuwe namen en tijdschema bekend
Indian Summer 2018 maakt eindelijk weer nieuwe namen bekend! Nick & Simon, Supergaande en Anbu Gang zijn van de partij op het Langedijkse festival deze zomer. Ook maakt de organisatie het tijdschema bekend. Puzzelen maar!

7. Roisin Murphy en meer Into The Great Wide Open 2018
Into The Great Wide Open toverde deze week maar liefst 18 nieuwe namen uit de hoge hoed. De organisatie bevestigt de komst van onder andere Roisin Murphy en Ronnie Flex & Deuxperience. Het affiche van het festival is al aardig vol aan het raken!

8. Josylvio en meer voltooien line-up Appelsap 2018
De line-up van Appelsap 2018 is compleet. De organisatie voegt onder andere Josylvio, DJ Deeon en Waxfriend toe aan het affiche. Laat het aftellen maar beginnen! Op 11 augustus mogen we weer.

9. Onderaan de Best Kept Secret-poster: maak kennis met Preoccupations
De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Onderaan de Poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Deze week Preoccupations, dat eerst als de bandnaam Viet Cong droeg.

10. Het nieuwe album van Pearl Jam laat op zich wachten
Voor de fans die hoopten op Pinkpop een Rock Werchter een nieuw album te zien, worden teleurgesteld. Bandlid Jeff … laat weten door het tourschema nog niet klaar te zijn om het nieuwe album op te nemen. Wel zal Pearl Jam de nieuwste single ‘Can’t Deny Me’ spelen.

Dit was het nieuws

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of andere bijzonderheden in festivalland. Zeker in het geruchtenseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van de belangrijkste nieuwtjes van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date het weekend in!

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.