Rock Werchter maakte het blokkenschema bekend: dit zijn de 10 lastigste clashes

Rock Werchter 2016

Gisteren – vrijdag 30 maart – verscheen de timetable van Rock Werchter 2018. Die hebben wij natuurlijk meteen grondig doorgespit. Want hoe moet je nou kiezen tussen al die mooie namen in het blokkenschema? Stem met ons mee in deze clash top 10!

Het langverwachte moment is daar. Het Rock Werchter blokkenschema is bekend. De meeste clashes bevinden zich tussen de MainStage en KluB C. De programmering in The Barn manoeuvreert zich tussen de twee podia door. Rock Werchter, wat doe je ons aan?! Echt heen en weer rennen is er niet bij op Rock Werchter. Je moet zorgen dat je op tijd in de tent bent, voordat je niet meer naar binnen kunt. Keuzes, keuzes, keuzes. Wij helpen je op weg.

1. Donderdag: The Script vs. Vince Staples

De eerste clash van Rock Werchter valt gelijk op donderdagavond. Je hebt je hamburger of portie friet met stoofvlees net achter je kiezen en besluit er weer vol in te gaan. “Maar naar welk concert dan?” hoor ik je denken. De welgewaardeerde Ierse band The Script (MainStage / 19:25-20:40) is voor de vierde keer van de partij in Werchter. Hits als ‘The Man Who Can’t Be Moved’ en ‘Hall Of Fame’ zullen daarbij om je oren vliegen, net als gillende meisjes als je midden in het publiek staat. Of kies jij voor de donkere hiphop van Vince Staples (KluB C / 19:30-20:30). Men zegt ook wel dat hij het beste hiphopalbum van 2017 heeft gemaakt. Hij maakte een track met Damon Albarn, en laat Gorillaz nou net iets later op de MainStage staan.

The Script vs. Vince Staples

View Results

Laden ... Laden ...

2. Donderdag: Gorillaz vs. Triggerfinger

https://www.youtube.com/watch?v=nvBg3xNe3OQ

De tweede clash is er eentje van formaat. Ga jij voor ‘Feel Good Inc.’ ‘On Melancholy Hill’ om de tofste visuals bij Gorillaz (Main Stage / 00:15-01:45) te aanschouwen? De mannen van Gorillaz zijn namelijk weer helemaal terug en klaar voor een feestje. Of zoek je liever die goede oude rock ’n roll op om te swingen met de Vlaamse heren van Triggerfinger (KluB C / 00:00-01:05)? In 2014 stonden de band op de MainStage maar was menig Belg te vinden in die KluB C voor een WK-wedstrijd van de Rode Duivels.

Gorillaz vs. Triggerfinger

View Results

Laden ... Laden ...

3. Vrijdag: London Grammar vs. Franz Ferdinand

Aiaiai Rock Werchter, wat doe je nu? Deze twee acts zullen op veel lijstjes samen komen. Franz Ferdinand (KluB C / 21:15-22:15) zal de hele tent laten ontploffen met hun nieuwe album Always Ascending. Natuurlijk zullen ze hun monsterhits ‘Take Me Out’ en ‘Love Illumination’ ook spelen, dansen maar! Aan de andere kant van het festivalterrein vindt je de band London Grammar (MainStage / 21:15-22:30) waarbij zangeres Hannah Reid de sterren van de hemel zingt. Het is misschien iets minder dansbaar dan Franz Ferdinand, maar de combinatie van de muziek en de stem van Hannah is echt iets wat je ooit live gezien moet hebben.

London Grammar vs. Franz Ferdinand

View Results

Laden ... Laden ...

4. Vrijdag: Snow Patrol vs. CHVRCHES

Allebei net een nieuwe single en terug om op Werchter te gaan shinen. In 2012 stond Snow Patrol (MainStage / 19:15-20:15) voor het laatst op Rock Werchter. Nu is hun ambitie helemaal terug en komt er hopelijk nog voor de zomer een zevende studioalbum. Ga je voor ‘Chasing Cars’, ‘Just Say Yes’ en ‘Don’t Give In’ of houd je meer van ‘The Mother We Share’, ‘Leave A Trace’ en het nieuwe ‘Never Say Die’ van het Schotse CHVRCHES (KluB C / 19:15-20:15)?

Snow Patrol vs. CHVRCHES

View Results

Laden ... Laden ...

5. Vrijdag: The Killers vs. Arsenal

https://www.youtube.com/watch?v=kYSPkvXc9AQ

Afgelopen maand stonden Brandon Flowers en co. nog in Antwerpen en Amsterdam. Dat de heren in Amsterdam ‘Mr. Brightside’ voor het eerst niet tijdens een liveshow speelden hebben ze misschien nog in te halen voor het Nederlandse publiek. Veel show, een glitterpak en een sprankelend nieuw album kun je in ieder geval wel verwachten van The Killers (MainStage / 23:30-01:00). Maar daar tegenover staat het dansbare Arsenal (KluB C / 23:25-00:25) met hun mix van hiphop en pop hits als ‘Estupendo’ en ‘Melvin’. De band speelt voor de zevende(!) keer een thuiswedstrijd op Rock Werchter, vaker dan elke andere Belgische band.

The Killers vs. Arsenal

View Results

Laden ... Laden ...

6. Zaterdag: Jack Johnson vs. MGMT

De zaterdag zal voor velen misschien een dagje “MainStage-hangen” worden met o.a. Stereophonics, Jack White én Pearl Jam. Maar dan is daar de keuze tussen de altijd vrolijke deuntjes van Jack Johnson en het feestje van MGMT. Hij wordt ook wel de Godfather van surf folk genoemd… Jack Johnson (MainStage / 18:35-19:15) zal samen met zijn akoestische gitaar iedereen inpakken met nummers als ‘Better Together’ en ‘My Mind Is For Sale’. Maar MGMT (The Barn / 17:55-18:55) kan daar helaas niet naar luisteren. Zij spelen tracks van hun nieuwe album Little Dark Age maar al te graag in combinatie met de psychedelische hits ‘Kids’ en ‘Electric Feel’.

Jack Johnson vs. MGMT

View Results

Laden ... Laden ...

7. Zondag: George Ezra vs. Kaleo

Helaas zit de zondag van Rock Werchter 2018 vol met clashes. Sigrid is net afgelopen in KluB C als je eigenlijk alweer vooraan wilt staan bij Kaleo of George Ezra. Maar waar moet je dan voor kiezen.. Ga je voor de vrolijke singer-songwriter nummers van George Ezra (The Barn / 15:45-16:45) die recent een nieuw album heeft uitgebracht. Of is de wat hardere rock van Kaleo (MainStage / 15:45-16:45) iets waar je warm van wordt? Jammer dat je niet even snel heen en weer kunt rennen zonder de helft van een optreden te missen.

George Ezra vs. Kaleo

View Results

Laden ... Laden ...

8. Zondag: Eels vs. David Byrne

https://www.youtube.com/watch?v=194R6zLhPpg

Er is één ding wat zeker is: op zondag is er veel entertainment te zien op Rock Werchter. Mark Everett van Eels en David Byrne zijn allebei bijzondere verschijningen op het podium. Everett is altijd te herkennen aan zijn bril en David Byrne voert het liefst een hele show op in een driedelig maatpak. Maar ga je voor Eels (MainStage / 17:25-18:25) die hun vierde show geven op Werchter met een nieuw album? Of kies jij voor de theatrale show van David Byrne (The Barn / 17:35-18:35) die je ook laat dansen op oudere hits van Talking Heads?

David Byrne vs. Eels

View Results

Laden ... Laden ...

9. Zondag: Noel Gallagher’s High Flying Birds vs. Nine Inch Nails

https://www.youtube.com/watch?v=JujihaeDpQ0

Clashes, clashes, clashes. Houdt het nou nooit op? Voormalig Oasis-lid Noel Gallagher moét je natuurlijk een keer live hebben gezien. Noel Gallagher’s High Flying Birds (MainStage / 19:10-20:10) heeft een steengoede live performance én speelt het nieuwe album Who Built The Moon, dus is zeker geen verkeerde keus. Behalve als je ook fan bent van Nine Inch Nails (The Barn / 19:35-20:50), dat aan de overkant in The Barn staat. De band, die een combinatie van rock en electronica tot kunst verheft zal sowieso de tent afbreken.

Noel Gallagher's High Flying Birds vs. Nine Inch Nails

View Results

Laden ... Laden ...

10. Zondag: Nick Cave And The Bad Seeds vs. Parov Stelar

De laatste clash is volgens ons Nick Cave versus Parov Stelar. Toch nog best een lastige keuze zo voor de Arctic Monkeys Rock Werchter 2018 zullen afsluiten. Nick Cave And The Bad Seeds (MainStage 21:00-22:30) wordt door OOR ook wel de beste performer van onze tijd genoemd. Met passie en interactie sleept hij je door zijn iet wat duistere tracks ‘Into My Arms’ en ‘Red Right Hand’ heen. Als je meer van een vrolijke en groovy jazz sound bent, dan is Parov Stelar (The Barn / 21:50-23:05) een hele goede keuze waarmee je dansend The Barn mag afsluiten.

Nick Cave And The Bad Seeds vs. Parov Stelar

View Results

Laden ... Laden ...

Rock Werchter

In 2018 vindt alweer de 44e editie van Rock Werchter plaats. Komende zomer barst het Vlaamse festival van 5 tot en met 8 juli los. Het terrein gaat voor die tijd nog op de schop. Er wordt daar namelijk een nieuw landschapspark met veel groen en een betere afwatering gerealiseerd. De komst van onder andere Pearl JamJack WhiteGorillazThe KillersFranz Ferdinand en  Nick Cave & the Bad Seeds was al bekend. De kaartverkoop voor het festival is op dit moment in volle gang. Dagkaarten voor zaterdag zijn inmiddels uitverkocht.

Wil je alvast opwarmen voor de komende editie? Luister dan naar onze playlist met alle acts die in 2018 op Rock Werchter te bewonderen zijn.