Rock Werchter 2018: vernieuwde The Barn geeft plaats aan 20.000 mensen

Rock Werchter 2015
Foto: Joris Bulckens

De capaciteit van The Barn wordt op Rock Werchter 2018 flink vergroot. Door 5.000 extra plaatsen kunnen er deze zomer maar liefst 20.000 mensen losgaan in ‘de schuur’.

Een alert Festileaks forumlid attendeerde ons op het heuglijke nieuwsbericht in De Morgen. In gesprek met De Morgen vertelt Nele Bigaré van Live Nation over de uitbreiding van The Barn. “De voorbije edities was de zaal regelmatig volzet. Daarom hebben we de capaciteit ervan met zo’n 5.000 staanplaatsen opgetrokken.” De vernieuwde stage – die al wordt vergeleken met Het Sportpaleis – moet plaatsen bieden aan ongeveer 20.000 festivalgangers.

Bigaré geeft aan de capaciteitsuitbreiding ook gevolgen heeft voor de indeling van The Barn. “Naast de staantribunes die eerder al aan de zijkanten stonden, komt er nu voor het eerst ook een grote tribune ‘op de kop’. Die moet een groot deel van de toeschouwers een perfect zicht op het podium en de grote videoschermen ernaast bieden”. Kortom: The Barn gaat er dus flink op vooruit!

Benieuwd hoe de vernieuwde stage vorm krijgt? Check dan snel de eerste beelden van de opbouw van The Barn.

Rock Werchter 2018

In 2018 vindt alweer de 44e editie van Rock Werchter plaats. Komende zomer barst het Vlaamse festival van 5 tot en met 8 juli los. Headliners voor de komende editie zijn Pearl JamJack WhiteGorillazThe KillersFranz Ferdinand en Nick Cave & the Bad Seeds. Tickets voor het festival zijn nog verkrijgbaar. Dagkaarten voor de zaterdag en de zondag zijn inmiddels wel uitverkocht, maar er is een wachtlijst geopend. Ook zijn campingtickets voor The Hive Resort en The Hive inmiddels uitverkocht. Meer informatie over het festival vind je op de officiële festivalwebsite.

ROCK WERCHTER TICKETS

Wil je alvast opwarmen voor de komende editie? Luister dan naar onze playlist met alle acts die tot nu toe aangekondigd zijn!

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen