Het beste van week 45: Fleetwood Mac voor Pinkpop, Muse naar Nederland, Neil Young op tour en meer

1554
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

De festivalkalender krijgt vorm, de headlinerspots beginnen zich op te vullen en de geruchtenmolen draait nog steeds op volle toeren. Elke week regent het nieuws uit de festivalwereld, wij zetten het belangrijkste op een rij. Dit is het beste van week 45!

1. Fleetwood Mac naar Pinkpop 2019

Het eerste grote nieuwtje uit Landgraaf is een feit: Fleetwood Mac is de eerste headliner van Pinkpop 2019. De band draaide al even mee in de geruchtenmolen, maar nu is toch eindelijk de kogel door de kerk. Het optreden staat gepland voor de slotdag, op maandag 10 juni. Ook maakt de organisatie bekend dat de ticketverkoop op 16 maart 2019 van start gaat.

2. Pinkpop 2019 krijgt ‘nog grotere act’ erbij op Fleetwood Mac-dag

Maar nee, daar blijft het niet bij. In een gesprek met Giel Beelen laat Jan Smeets weten nog meer in petto te hebben. De beruchte Pinkpop-maandag wordt namelijk wel een hele mooie komend jaar. Zo weet Smeets te verklappen dat er op deze dag nóg een act aankomt. Wat voor een act? “Ik denk groter. Groter dan Fleetwood Mac.”

3. Muse op 27 juni naar het Goffertpark in Nijmegen

De poster van de tour was al even in omloop, maar eindelijk zijn de vragen wie, wat en waar beantwoord. Muse verzorgt namelijk op 27 juni 2019 een concert in het Nijmeegse Goffertpark. Ook ligt het nieuwe album Simulation Theory eindelijk in de schappen.

4. Jan Smeets: Geen Coldplay of The Police op Pinkpop 2019

In hetzelfde gesprek met ons Giel weet de radio-dj Jan Smeets flink aan de pols te voelen. Tijdens de babbel vertelt de Pinkpop directeur al lang bezig te zijn met The Police, maar uiteindelijk toch een ‘nee’ heeft ontvangen. Over Coldplay weet Smeets het volgende te zeggen: “die staan 100 procent zeker niet op het programma.”

5. ‘Neil Young tourt in 2019 door Europa’

De kans dat Neil Young volgende zomer door Europe tourt is zeker aanwezig. Via twee fanmails laat de artiest weten naar de UK te komen. Hierdoor is het zeer aannemelijk dat de artiest ook aan de rest van Europa een bezoekje brengt.

6. The National naar Mad Cool 2019

Na het strooien van enkele broodkruimels maakt het Spaanse Mad Cool de eerste naam bekend: The National. Dit is de eerste festivalshow van 2019 voor de band, waarmee de kans toeneemt dat de mannen ook op andere festival te zien zijn.

7. Pinkpop 2019 duurt ‘gewoon’ drie dagen

Met de 50ste editie van het festival in ‘t verschiet wilde Jan Smeets er iets speciaals van maken. Zo stond de festivaldirecteur open voor een editie met meer dan drie dagen. Echter is na de bekendmaking van de data onthuld dat het festival gewoon drie dagen duurt. Namelijk van 8 tot en met 10 juni 2019.

8. Fleetwood Mac naar Werchter Boutique 2019

Naast Pinkpop weet ook Werchter Boutique Fleetwood Mac te strikken. Hiermee heeft het festival de eerste headliner op het affiche staan, waarmee nu al groots wordt uitgepakt. Hoe de rest de programmering van het eendaagse festival eruit gaat zien, wordt in de komende maanden duidelijk.

9. FIB Benicàssim Festival 2019 bevestigt Lana del Rey, the 1975 en meer

Ook FIB Benicàssim Festival maakt de eerste namen bekend. Onder meer Lana del Rey en The 1975 verkondigen komende zomer hun kunsten op het Spaanse festival. Naast deze twee acts van formaat zijn ook LA M.O.D.A., Blossoms, Cupido en Cariño aan het programma toegevoegd.

10. All Points East 2019 bevestigt The Chemical Brothers en meer

Na een succesvolle eerste editie van All Points East zet de organisatie zichzelf opnieuw op de kaart. Zo weet het festival onder meer The Chemical Brothers en Hot Chip in huis te halen. Zij worden vergezeld door Primal Scream, Little Dragon, Spiritualized, Danny Brown, Little Simz en Ibibio Sound Machine.

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het festivalseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van het belangrijkste festivalnieuws van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!

Fan van Oost-Europese festivals tot aan sneakers, en de Koreaanse cultuur tot beleggen. Een goed circus aan interesses dus. En qua muziek? O.a. EDEN, Jeremy Zucker en Oh Wonder!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.