Het beste van week 47: de zelfbevestiging van Volbeat, de festivalpodcast, en meer

KINK Festivalpodcast
Photo: Lotte Spek / @Lottespekphotography

Het geruchtenseizoen is nu ten einde en velen zien hun favoriete artiesten al op de eerste posters prijken. Het uitkijken naar de festivalzomer van 2020 is nu echt begonnen. Afgelopen week bestond uit zoveel bevestigingen dat het er menigeen van ging duizelen. Maar er gebeurden ook nog genoeg andere dingen de afgelopen dagen. In het beste van week 47 zetten wij de belangrijkste nieuwtjes voor je op een rij!

1. Zelfbevestiging: Paul McCartney naar Glastonbury 2020

De geruchten over de komst van Paul McCartney naar Glastonbury gonsden al langere tijd. McCartney maakte zijn show middels een puzzel bekend. In de afbeelding die hij op Twitter plaatste zijn Philip Glass, Emma Stone en Chuck Berry te zien. Wanneer deze achternamen achter elkaar gezet worden is de link naar Glastonbury snel gelegd.

2. Stem nu op jouw favoriete nummers van Red Hot Chili Peppers

Vorige week werden we getrakteerd op de eerste namen voor Pinkpop 2020 en niemand minder dan Red Hot Chili Peppers zal de vrijdag afsluiten. Met de vijfde Pinkpop-show in ruim 30 jaar in het vooruitzicht, willen we graag van jullie weten wat jullie favo RHCP-nummertjes zijn. Staan jouw favorieten op het klassieke Blood Sugar Sex Magik? Of ben jij toch meer van de nieuwere knallers op The Getaway? Laat het ons nu weten!

3. Hollands glorie (en nog vele anderen) op Paaspop 2020

Paaspop maakte afgelopen week een groot deel van zijn line-up bekend. Dat begon op dinsdag toen het festival liet weten dan onder andere Kensington, Anouk en Krezip zullen komen spelen. Twee dagen later kwamen daar nog een paar bij en komen ook Chef’s Special, Duncan Lauwrence en SONS naar Schijndel.

4. De Festivalpodcast: Is Post Malone de vernieuwing die Pinkpop nodig heeft?

Na een hele grote hoop aan geruchten, is het eindelijk tijd voor de eerste aankondigingen. In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen festivalpodcast nemen Jos Willemsen (Festileaks) en Julia Gieskes (KINK) die aankondigingen uitgebreid met je door, maar kijken ze ook naar het winterfestival Eurosonic Noorderslag, en moet je daar als bezoeker wel heen gaan? En wat zal Post Malone betekenen voor Pinkpop? Luister en geniet!

5. Volbeat bevestigt zichzelf, en nog vele andere nieuwe namen voor Pinkpop 2020

Volbeat staat op Pinkpop. Tijdens de show in de Ziggo Dome op dinsdagavond liet de band weten dat ze volgend jaar een optreden zullen geven in Landgraaf. De dag erna werd dit bevestigd door Pinkpop zelf en kwamen daar meteen een paar namen bij.

6. Wolfmother, Typhoon en meer naar Dauwpop 2020

Na de bevestiging van Kensington, zijn daar nu nog meer nieuwe namen voor Dauwpop 2020. Afgelopen week bevestigde het festival de komst van onder meer Wolfmother. Ook Typhoon zal een show geven op Dauwpop. De kaartverkoop is met de aankondiging van de nieuwe namen meteen van start gegaan.

7. Tien nieuwe namen voor Eurosonic Noorderslag 2020

Amper een week nadat de organisatie 87 nieuwe namen voor Eurosonic aangekondigde, wordt de line-up voor Noorderslag 2020 aangevuld met tien nieuwe acts. Onder andere The Sweet Release Of Death, Het Gezelschap en Eva van Manen reizen in januari af naar Groningen.

8. The Murder Capitals Festival CV: “Als je tijd voor jezelf wilt, moet je die zelf maken”

De naam van The Murder Capital valt steeds vaker als het gaat om de nieuwe belofte in punkmuziek. De Ierse band timmert namelijk hard aan de weg en heeft afgelopen zomer niet alleen zijn eerste album uitgebracht, maar ook op menig festivalweide gestaan. Wat voor avonturen heeft de band beleefd? En wat doen ze graag tijdens het touren? We spraken met de band over dit alles en meer.

9. Van de radar: waar is Empire of the Sun gebleven?

Denk jij ook wel eens terug aan een artiest van ‘vroeger’ met de vraag: “Wat is er eigenlijk met hem gebeurd?” Je bent niet de enige. Sommige artiesten – hoe succesvol ook – lijken soms opeens van de aardbodem te verdwijnen. In 2016 werd het stiller rondom Empire of the Sun, toen de band voor het laatst een album uitbracht. Waar is de band gebleven en gaan we nog van ze horen?

10. Stadspark Live 2020 komt met onder andere Iggy Pop en The Script

Stadspark Live 2020 maakte deze week 4 namen bekend. Een daarvan was Iggy Pop, waarvan eerder deze week bekend werd dat hij Europese festivals gaat doen. Maar niet alleen Iggy Pop en The Script zullen in op 20 juni afreizen naar het noorden van ons land, ook Passenger en Kensington staan deze zomer op de Groningse Drafbaan.

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Ook in het najaar is het soms lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden. Festileaks to the rescue! Elk weekend geven we je met alle plezier een overzicht met het beste van afgelopen week!