Kendrick Lamar headliner op extra dag NOS Alive 2020

Kendrick Lamar
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Het Portugese NOS Alive kondigt voor 2020 een extra dag aan. Waar het festival normaal drie dagen kende, komt er nu een vierde bij. Aan Kendrick Lamar de eer om op donderdag 8 juli de headlinespot te vervullen.

Met deze verandering volgt NOS Alive in 2020 andere Europese festivals als Rock Werchter en Mad Cool. Door er een vierdaags festival van te maken is er logischerwijs ook plek voor meer namen. Hiphopcoryfee Kendrick Lamar sluit op de eerste dag het hoofdpodium af. Met zijn komst lijkt een plek op het affiche van Rock Werchter mogelijk. Het Belgische festival vindt namelijk een week eerder plaats.

Naast Kendrick Lamar maakte het festival de afgelopen dagen ook nog andere namen bekend. Onder meer Faith No More, alt-J, Cage The Elephant en Khalid werden aangekondigd.

Kendrick Lamar

Na in 2019 Europa links te hebben laten liggen, komt Kendrick Lamar in 2020 weer terug. WOO HAH had de grote primeur, maar ook op Bilbao BBK Live en Lollapalooza Stockholm siert de bekende rapper de poster. Zo lijkt een optreden op de weide van Rock Werchter ook niet ondenkbaar.

Als jonge jongen uit Compton maakte Kendrick Lamar Duckworth furore met doorbreekplaat good kid, m.A.A.d city. Ook latere albums To Pimp A Butterfly en DAMN. werden ontzettend goed ontvangen. Met hits als ‘Bitch, Don’t Kill My Vibe’ en ‘HUMBLE’ profileerde hij zichzelf als headliner de afgelopen jaren. Zo gaf hij in 2018 nog ijzersterke festivalshows op Lowlands en Pukkelpop.

NOS Alive

Photo: Hugo Macedo

NOS Alive staat al jaren bekend als het populairste festival van Portugal. Met een gegarandeerd zonnetje op je hoofd vindt het festival in 2020 plaats van donderdag 8 tot en met zondag 11 juli in Oeiras. De afgelopen edities hebben niet de minste namen op het Portugese podium gestaan. Zo waren The Cure, Bon Iver, Thom Yorke en onze eigen Pip Blom aanwezig in 2019.

Andere grote namen voor 2020 zijn onder andere Taylor Swift, Billie Eilish, Faith No More en Anderson .Paak & The Free Nationals. Er zijn zowel dagtickets als weekendtickets verkrijgbaar.

  • Locatie: Oeiras, Portugal
  • Datum 8 – 11 juli 2020
  • Tickets: een dagticket kost €69. Voor een driedaags ticket betaal je €159,- en een ticket voor vier dagen bedraagt €189,-
  • Voor meer info kun je op de website van NOS Alive terecht
NOS Alive Logo

NOS Alive 2023

Locatie
Portugal
Lissabon, Portugal
Datum 6-8 juli 2023
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Sjoerd Crins

Nuchtere Limburger die in het weekend vaak minder nuchter is. Op 2013 bezocht ik met Pinkpop en Lowlands mijn eerste grote festivals en werd besmet met festivalitus. Lowlands is ieder jaar vaste prik. Arcade Fire, Bon Iver, Radiohead en The National zijn de bands die ik het liefst zie.

Meer van Sjoerd