De laatste maand van het jaar is ingegaan en dus regent het nog volop bevestigingen. Onze wens naar Pearl Jam is eindelijk verhoord. Maar ook Down The Rabbit Hole kwam deze week met eerste namen en anderen vulden hun programma verder aan. Lees hier al het festivalnieuws van week 48.

1. Pearl Jam naar onder andere Pinkpop en Rock Werchter
Het was de week van Pearl Jam. De geruchten kwamen al veel eerder op gang, maar op 1 december was de kogel door de kerk. De Europese tour werd bekendgemaakt. Tussen het rijtje gelukkige festivals mochten ook Pinkpop en Rock Werchter zich voegen.

2. Queens of the Stone Age, Nick Cave en meer naar Down The Rabbit Hole 2018
De eerste namen van Down The Rabbit Hole zijn een feit. Met onder andere Nick Cave, Queens Of The Stone Age, Franz Ferdinand en David Byrne op de poster is ook de verkoop meteen van start gegaan. Op de eerste dag waren er al meer dan 8.000 groepstickets verkocht.

3. The Bloody Beetroots, Anne-Marie en meer voor Paaspop 2018
Paaspop heeft zijn tweede lichting namen gedropt. Onder andere The Bloody Beetroots, Anne-Marie, Broederliefde, Orange Goblin, The Cool Quest, Roxanne Hazes en The Partysquad zijn deze week aangekondigd.

4. Eerste namen Woo Hah
De eerste namen voor Woo Hah 2018 zijn bekend. De organisatie heeft onder meer J. Cole, Joey Bada$$ en Sevn Alias weten te strikken. De teller van de eerste worp namen loopt op tot een totaal van dertien.

5. Snow Patrol, Kasabian en meer naar Mad Cool 2018
Mad Cool blijft strooien met namen! Het Spaanse festival komt deze week met onder andere Snow Patrol, Kasabian en Rag ‘n’ Bone Man. Eerder kon Mad Cool al toppers als Justice, Depeche Mode, Queens of the Stone Age en MGMT al bevestigen.

6. The Script rond Pinkpop en Werchter Boutique 2018 in Engeland
The Script maakte zichzelf deze week kanshebber voor zowel Pinkpop als Werchter Boutique. Op 7 en 14 juni staan ze namelijk in Engeland. Het weekend erna vinden Pinkpop en Werchter Boutique plaats.

7. Arcade Fire, Franz Ferdinand, London Grammar en meer naar Hurricane en Southside 2018
Onder andere Arcade Fire, Franz Ferdinand, London Grammar en Two Door Cinema Club spelen eind juni in Duitsland. Deze week zijn ze namelijk bekend gemaakt voor Hurricane en Southside.

8. Kensington, Anouk en meer naar Central Park Festival 2018
Opnieuw een festivalbevestiging voor Kensington. De Utrechtse band staat samen met Anouk en Chef’Special op de tweede editie van het Central Park Festival. Tickets zijn op 1 december in de verkoop gegaan. Early bird tickets kosten €25,-.

9. The Cure hint naar groot nieuws
Zowel de ex-drummer als de manager van The Cure hinten naar groot nieuws. Volgend jaar bestaat de band veertig jaar dus reden genoeg voor een eventuele tour. Bevestigingen hebben we nog niet, maar er zouden wilde plannen zijn.

10. Stembussen Gouden Tip vanaf 4 december open
Vanaf morgen zijn de stembussen voor de Gouden Tip open. Fans mogen drie acts doorgeven die ze graag op Pinkpop zouden willen zien. Als je meedoet, maak je ook direct kans op de eerste tickets.

Dit was het nieuws

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of andere bijzonderheden in festivalland. Zeker in het geruchtenseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van de belangrijkste nieuwtjes van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date het weekend in!