10x het belangrijkste festivalnieuws van week 3

Foto: Matthijs Mantal/Festileaks

Het was weer een drukke week in festivalland met een hoop aankondigingen, zelfbevestigingen en geruchten. Heb je het nieuws deze week niet op de voet kunnen volgen? Geen probleem, wij hebben het belangrijkste festivalnieuws voor je op een rijtje gezet.

1. Jack White, London Grammer, Snow Patrol en meer naar Rock Werchter
Jack White, voormalig frontman van The White Stripes, reist deze zomer af naar Werchter om een show weg te geven op zaterdag 7 juli. London Grammer werd eerder deze week al bevestigd en later deze week volgde nog een verse lading namen.

2. Eels en David Byrne bevestigen zichzelf voor Rock Werchter
Naast de officiële bevestigingen waren er ook zelfbevestigingen voor Rock Werchter. Zowel Eels als David Byrne verklapten via hun tourschema dat ze daar deze zomer te bewonderen zijn.

3. Editors bevestigt zichzelf voor Pinkpop 2018
Frontman Tom Smith liet op de radio weten dat zijn band dit jaar te zien is op Pinkpop. Niet veel later volgde de officiële bevestiging van Pinkpop zelf. De band staat zondag voor Bruno Mars op het podium in Landgraaf.

4. Anderson. Paak en meer voor Down The Rabbit Hole 2018
Down The Rabbit Hole heeft een rits nieuwe namen bekendgemaakt. Tussen deze namen vinden we o.a. Anderson. Paak & The Free Nationals, MGMT en St. Vincent.

5. Lowlands komt binnenkort met nieuws
We kunnen binnen korte tijd eindelijk Lowlands-nieuws verwachten. Ook maakte de directeur van Lowlands bekend dat Britney Spears (hoewel ze kanshebber was) niet op Lowlands te zien zal zijn.

6. The Chemical Brothers, Action Bronson en meer naar Dour 2018
Dour heeft maar liefst 24 nieuwe namen gedropt. Onder andere The Chemical Brothers, Action Bronson en Fatima Yahama zullen op het Belgische festival te zien zijn.

7. Sziget en Lowlands winnen bij European Festival Awards 2017
Sziget, Lowlands en Down The Rabbit Hole hebben allemaal een award weten te bemachtigen. De prijs voor beste line-up ging naar Sziget, Lowlands won de Brand Activation award en Down The Rabbit Hole de award voor beste medium-sized festival.

8. Anouk, Chef’Special, Miss Montreal en meer naar ParkCity Live
Anouk zal op de komende editie van ParkCity Live de sterren van de hemel zingen. Ook werd de komst van Chef’Special en Miss Montreal bekendgemaakt. Daar bleef het niet bij, aan het eind van de week maakte het festival nog vijf acts bekend.

9. Mad Cool Festival 2018 komt met Jack White, James Bay en meer
Het Spaanse Mad Cool vulde deze week het -nu al indrukwekkende affiche- verder aan en bevestigde daarmee de komst van Jack White, James Bay, Wolf Alice en Eels.

10. Arcade Fire, The War On Drugs en meer in juli in Amerika
Forecastle, dat plaatsvindt van 13 tot en met 15 juli introduceerden de komst van o.a. Arcade Fire en The War On Drugs. Kort voor en na het festival zijn de bands waarschijnlijk niet meer in Europa te zien. Ook zijn een aantal grote namen geboekt voor het Japanse Summer Sonic en helaas uitgesloten voor Lowlands en Pukkelpop.

Dit was het nieuws

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of andere festivalnieuws in festivalland. Zeker in het geruchtenseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van het belangrijkste festivalnieuws van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!