De headliners van Best Kept Secret 2019: alle geruchten op een rijtje

BKS 2018
Foto: Ben Houdijk (Best Kept Secret 2018)

Het wordt steeds kouder buiten en we denken met weemoed terug aan een extreem warme festivalzomer. Gelukkig schieten de festivalaankondigingen als paddenstoelen uit de grond, waardoor ons hart toch de nodige warmte mag ontvangen. Een goed moment om de geruchten voor Best Kept Secret 2019 op een rijtje te zetten.

Met Arctic Monkeys, The National en LCD Soundsystem had Best Kept Secret afgelopen editie drie droomheadliners bovenaan het affiche staan. De organisatie verplaatste voor 2019 het festival van het Pinkpop-weekend naar een week eerder; het festival begint daardoor op 31 mei. Hoe gaat het festival 2018 overtreffen? De eerste twee headliners zijn inmiddels bekend: Bon Iver en Kraftwerk! Wie neemt de laatste hoofdspot in?

The Cure

De festivalzomer van The Cure krijgt steeds meer vorm. De band werd al aangekondigd voor onder andere Roskilde, Rock Werchter en EXIT festival. Daar lijkt het niet bij te blijven. Robert Smith en de zijnen lieten al doorschemeren op ongeveer 20 festivals te spelen deze zomer. Door een gig in Dublin in het Pinkpop-weekend en een gig in Servië in het DTRH-weekend lijken die festivals af te vallen voor de band. Is Best Kept Secret dan dus het Nederlandse festival voor The Cure?

Florence + the Machine

Florence + the Machine speelde afgelopen seizoen al enkele festivals en bracht tevens een nieuw album uit: High as Hope. Op 25 maart staat Florence Welch met haar band in Ahoy en eind juni staat de band op Rock Werchter. Brengen ze daar tussenin een bezoekje aan Best Kept Secret?

Christine and the Queens

christine and the queens
Foto: Chris Stessens

Een eerste bevestiging voor Christine and the Queens. Héloïse Létissier staat komende zomer op Roskilde. Met een nieuw album op zak lijkt een uitgebreide festivaltour er wel in te zitten. Begint deze al op Best Kept Secret 2019?

Tame Impala

Tame Impala
Foto: Eric Pamies

Afgelopen zomer stond Tame Impala vrij exclusief op Mad Cool Festival 2018 en deed nog een handjevol festivals buiten Europa. Inmiddels heeft frontman Kevin Parker laten weten teleurgesteld te zijn als er geen nieuw album is voor de zomer van 2019. Of dat album gepaard gaat met een rondje langs de festivals is nog de vraag.

Lana del Rey

Lana del Rey Live

Lana del Rey speelde afgelopen zomer exclusief op Sziget. Maar ze lijkt nog niet klaar te zijn in Europa. Met een eerste optreden bevestigd, namelijk in Dublin op 22 juni, lijkt het een kwestie van tijd voordat er meer data volgen. Mocht ze weer festivals op de planning hebben, dan begint haar zomer misschien wel eind mei op Best Kept Secret.

Lorde

Ella Marija Lani Yelich-O’Connor, oftewel Lorde, bracht in 2017 haar tweede langspeler uit en speelde daarmee afgelopen zomer op onder andere Primavera Sound, terwijl ze in 2017 nog op Rock Werchter stond. Half november speelt de Nieuw Zeelandse op een viertal Zuid-Amerikaanse festivals. Trekt ze haar Melodrama World Tour door naar de festivalzomers van 2019?

The Good, The Bad & The Queen

By Rama from Wikimedia Commons

Damon Albarn kan niet stil zitten. Dat is een ding wat duidelijk is. Als hij niet op tour is met Blur, dan maakt hij wel muziek met Gorillaz of doet het even helemaal alleen met een Syrisch orkest. Óf hij treedt op met The Good, The Bad &The Queen, een van zijn andere projecten. Op 16 november verschijnt het nieuwe album Merrie Land. De eerste gelijknamige single is inmiddels verschenen en een tour in december door Groot-Brittannië is een feit. Een festivalzomer zonder Damon Albarn is een festivalzomer niet geleefd. Komt de band aankomend jaar naar Hilvarenbeek?

Chemical Brothers

chemical brothers

De eerste festivalbevestiging voor The Chemical Brothers is een feit. De heren staan op 24 mei 2019 op All Points East in Londen. Dat is slechts een week voor Best Kept Secret. In 2015 stond het duo voor het laatst op een Nederlands festival. Toen bestegen The Chemical Brothers de Alpha op Lowlands 2015.

Afvallers

Met de eerste bevestigingen voor Down The Rabbit Hole 2019 zijn er meteen een paar afvallers  voor Best Kept Secret 2019 te noteren. Zo zullen Vampire Weekend, Thom Yorke en Foals naar alle waarschijnlijkheid niet hun opwachting maken in Hilvarenbeek.

Best Kept Secret 2019

Foto: Nathan Reinds (BKS 2018)

Best Kept Secret 2019 vindt plaats van 31 mei tot en met 2 juni in Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Waar het festival oorspronkelijk in hetzelfde weekend als Pinkpop zou plaatsvinden, verplaatste de organisatie dat al snel naar een week eerder. Meer dan dat is er voorlopig nog niet bekend. Afgelopen jaar waren Arctic Monkeys, The National en LCD Soundsystem de headliners.

Twijfel je nog een beetje, zo zonder acts op het affiche? Blik dan eens terug op het festival met onze Spotify-playlist, of proef de sfeer door middel van de foto’s op ons Instagram-account. In het festivalrapport lees je alles over de ervaring van jouw medebezoekers.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2019

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 31 mei - 2 juni 2019
Line-up
St. Paul
Bon Iver
Whispering Sons
Tickets Niet meer beschikbaar.