Pinkpop
Tickets
17-19 juni 2022
Nederland
Landgraaf, Nederland

Pinkpop 2019 maakt tijdschema bekend: dit zijn de 10 lastigste clashes

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Yasss, daar is ein-de-lijk de langverwachte tijdindeling van Pinkpop 2019. Deze hebben wij natuurlijk meteen grondig doorgespit. We zetten de tien lastigste dilemma’s voor je op een rijtje. Weet jij al voor wie je gaat?

Het langverwachte moment is daar: de speeltijden op Pinkpop 2019 zijn bekend. De clashes gaan vaak tussen de MainStage en Stage 4 óf de North Stage en Brightlands stage. Pinkpop, wat doe je ons aan?! Wat nou als je net naar Tenacious D wilt én naar The Pretenders? Keuzes, keuzes, keuzes. Wij helpen je graag op weg!

Zaterdag: SYML vs. Mt. Atlas

De allereerste clash komt op Pinkpop 2019 direct in de eerste uurtjes. Op de zaterdagmiddag mag je dus al een keuze maken: wil je aftrappen met de folky elektronische klanken van de Amerikaanse SYML (North Stage / 13:30 – 14:15)? Of toch liever los gaan op de scheurende garage rock van ‘Nu Of Nooit’-winnaar Mt. Atlas (Brightlands Stage / 13:30 – 14:15)?

Pinkpop-zaterdag: clash #1

View Results

Loading ... Loading ...

Zaterdag: Golden Earring vs. YUNGBLUD

De tweede clash op de zaterdag van Pinkpop 2019 is eigenlijk simpelweg een keuze maken tussen oud en nieuw. Zaterdagmiddag is het tijd voor meezingen en dansen op pop-rock en de vraag is: ga je dit doen bij Golden Earring (North Stage / 15:00 – 16:00) of kies je toch voor YUNGBLUD (Brightlands Stage / 15:00 – 16:00)?

Pinkpop-zaterdag: clash #2

View Results

Loading ... Loading ...

Zaterdag: Elbow vs. San Holo

Voordat Mumford & Sons de eerste festivaldag afsluit, valt er nog een belangrijke keuze te maken. Voetjes van de vloer bij de beats van San Holo (Brightlands Stage / 21.15 – 22.15) of stilletjes genieten van de charismatische Guy Garvey en mooie muziek van Elbow (North Stage / 21:15 – 22:15)?

Pinkpop-zaterdag: clash #3

View Results

Loading ... Loading ...

Zondag: White Lies vs. Blood Red Shoes

De tweede dag van het festival wordt geen gemakkelijke. Voor de liefhebbers van gitaren valt er al vroeg een lastige keuze te maken. Ga je voor White Lies (North Stage/ 13:45 – 14:45), het indierock-trio uit Londen? Of kies je voor het duo Blood Red Shoes (Brightlands Stage / 13:45 – 14:45), dat toch als een full-on rockband klinkt?

Pinkpop-zondag: clash #1

View Results

Loading ... Loading ...

Zondag: The Kooks vs. Confidence Man

Onmiddellijk na de rock-clash op de zondagmiddag, volgt het volgende dilemma. Krijgen de indiepophelden van The Kooks (Main Stage / 14:45 – 15:45) een herkansing na de ziekmelding op Pinkpop 2018? Of richt je je pijlen op de elektronische dancepop van het dansend, zingend en freakend man/vrouw-duo Confidence Man (Stage 4 / 14:45 – 15:45)?

Pinkpop-zondag: clash #2

View Results

Loading ... Loading ...

Zondag: Krezip vs. Barns Courtney

De doorbraak ‘I Would Stay’ van Krezip (Main Stage / 16:45 – 17:45) kreeg het decor van Pinkpop 2000 mee en nu – tien jaar na hun afscheid – is het dan tijd voor een reünie. But if you don’t want to stay, is er in de vorm van Barns Courtney (Stage 4 / 16:45 – 17:45) een poprock-alternatief met een brutaal randje in het tijdschema. Waar ben jij te vinden?

Pinkpop-zondag: clash #3

View Results

Loading ... Loading ...

Zondag: Lenny Kravitz vs. Boef

Zo rond of net na etenstijd bevind je je weer voor een struikelblok. Zo staat Lenny Kravitz (Main Stage / 18:45 – 20:00) voor de vijfde keer op Pinkpop. Hij zal waarschijnlijk niet zijn roze pak uit bovenstaande video dragen, maar een wervelende rockshow is een zekerheidje. Net als het optreden aan de andere kant van het terrein, waar rapper Boef (Stage 4 / 18:50 – 19:50) zal laten zien méér te zijn dan ‘slechts’ een invaller.

Pinkpop-zondag: clash #4

View Results

Loading ... Loading ...

Maandag: Bring Me The Horizon vs. Sam Fender

De middag van Pinkstermaandag staat in het teken van rockdilemma’s. Zo staat Bring Me The Horizon (North Stage / 14:20 – 15:20) wederom op het podium. Hoewel het tijdens de laatste passage hard regende, ging het publiek he-le-maal uit zijn dak. Iets te heftig? Dan is de indierock van Sam Fender (Brightlands Stage / 14:20 – 15:20) misschien wat meer voor jou. Bruce Springsteen is zijn grote held en dat klinkt door.

Pinkpop-maandag: clash #1

View Results

Loading ... Loading ...

Maandag: Tenacious D vs. The Pretenders

Poehee! Twee legendarische acts precies tegenover elkaar geprogrammerd. Enerzijds hebben we The Pretenders (Brightlands Stage / 16:20 – 17:20) die in 1979 – jazeker, precies 40 jaar geleden – een hit scoorde met het nummer in bovenstaande video: ‘Brass in Pocket’. Anderzijds hebben de cultlegende Tenacious D (North Stage, 16:20 – 17:20): de band van acteurs/muzikanten Jack Black en Kyle Glass waarvan de muziek door sommigen wordt bestempeld als ‘comedyrock’.

Pinkpop-maandag: clash #2

View Results

Loading ... Loading ...

Maandag: Major Lazer vs. Michael Kiwanuka

Het einde van Pinkpop 2019 is alweer bijna in zicht: Fleetwood Mac start over ruim een uur. Er is nog tijd voor een optreden dus! De laatste keer in dubio, maar de keuze is misschien heel simpel. Wil je je rustig voorbereiden op de rest van de avond? Dan tippen we Michael Kiwanuka (Brightlands Stage / 20:20 – 21:20) met zijn warme en weemoedige klanken. Spring je liever uit je panty om de laatste avond te vieren? Check dan zeker Major Lazer (North Stage / 20:20 – 21:20), die tevens voor de laatste keer op Pinkpop zullen staan.

Pinkpop-maandag: clash #3

View Results

Loading ... Loading ...

Pinkpop 2019

Pinkpop
Pinkpop 2017 | Foto: Bart Heemskerk
Pinkpop Logo

Pinkpop 2022

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 17-19 juni 2022
Tickets Dagkaarten vanaf €120. Combitickets vanaf €245. Kopen