Het beste van week 46: eerste Pinkpop headliners en de vetste aftermovies van 2019

Red Hot Chili Peppers
Foto: Bart Heemskerk

Inmiddels draait de geruchtenmolen op volle toeren en het uitkijken naar de festivalzomer van 2020 is nu echt begonnen. Afgelopen week werden er weer een hoop namen bekendgemaakt en konden we ook van ander festivalnieuws genieten. In het beste van week 46 zetten wij de belangrijkste nieuwtjes voor je op een rij!

1. De eerste headliners voor Pinkpop 2020

De eerste headliners voor de komende editie van Pinkpop zijn bekend! Afgelopen woensdag werd als eerste Red Hot Chili Peppers bekend gemaakt, samen met onder meer Keane en Zara Larsson. Slechts 2 uur later werd de tweede headliner bekend gemaakt; Post Malone. Vooral dat laatste was een zet die velen niet zagen aankomen, en de bekendmaking deed dan ook veel stof opwaaien.

2. Meer Pinkpop nieuws

Naast het grote nieuws rondom de eerste namen, werd er deze week nog veel meer bekend over Pinkpop 2020. Zo werd onder meer bekend hoe duur de tickets voor een weekendje Landgraaf dit jaar zijn en wanneer deze in de verkoop gaan. Daarnaast vindt de traditionele Pinkpop perspresentatie dit jaar voor het eerst in tijden niet plaats en maakte de organisatie bekend dat Coldplay komende zomer in ieder geval niet in Landgraaf te vinden is.

3. Kensington over nieuw album Time: “Je moet soms ook durven die grootse stadionsound los te laten.”

Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover: Kensingtons nieuwe album Time. Voor de plaat werkte de band onder andere samen met de mixer die legendarische albums produceerde voor Nirvana en Rage Against The Machine. In gesprek met Festileaks vertellen zanger Eloi Youssef en drummer Niles Vandenberg over het proces, de vernieuwde liveshow en de volle festivalagenda voor 2020.

4. Ticketverkoop Sziget 2020 van start

Afgelopen donderdag begon de bekende Szitizen Prime actie van Sziget weer. De eerste 24 uur van de ticketverkoop kocht men de tickets namelijk voor de laagste prijs en werd er een goodiebag cadeau gedaan! Maar niet getreurd als jij naast deze prachtige actie hebt gegrepen, want natuurlijk kun je ook buiten deze actie om gewoon tickets scoren.

5. 5 redenen waarom iedereen Childish Gambino wil zien in 2020

Het festivalseizoen laat nog even op zich wachten, maar wij fantaseren alvast over mogelijke headliners. Afgelopen zomer stond Childish Gambino niet op de Europese festivals, maar we hopen toch echt dat dit komende zomer wel het geval is. Wij geven je 5 redenen waarom je Childish Gambino sowieso wilt zien in 2020!

6. Het Festival CV van girl in red: “Op dit moment mik ik gewoon op wereldoverheersing.”

21 jaar zijn en de hele wereld over reizen om je intieme liedjes voor een groot publiek te spelen: Marie Ulven doet het. Onder het pseudoniem girl in red werkte ze in 2019 een heuse wereldtournee langs poppodia en festivals af. Wat doet dat met zo’n jong iemand? Hoe ervaart ze haar hectische leven zelf? En wat zijn haar plannen voor de toekomst? In haar Festival CV maken we kennis met girl in red.

7. Graspop 2020 presenteert Deep Purple, Korn en meer

Graspop presenteert opnieuw een nieuwe lading namen. Het Belgische metalfestival kondigde afgelopen week onder meer Deep Purple en Korn aan. Daarnaast zijn Alter Bridge, Deftones en meer bevestigd voor het festival. De acts voegen zich bij onder andere Iron Maiden en Disturbed.

8. Spinvis, Duncan Laurence en meer naar Eurosonic Noorderslag

Het mag dan november zijn, maar dat betekent niet dat er geen festivals op de planning staan! Over twee maanden is het alweer tijd voor Eurosonic Noorderslag. De organisatie vond het daarom hoog tijd om nieuwe namen te droppen. En dat deden zij niet zomaar; er zijn maar liefst 87 nieuwe acts bevestigd. Naast Spinvis en Duncan Laurence zijn onder meer Zwangere Guy en Het Zesde Metaal in januari in Groningen te zien.

9. De vetste aftermovies van 2019

We mogen dan genoeg uitkijken naar het festivalseizoen van 2020, maar dat betekent niet dat we niet terugkijken op de festivals van 2019. En hoe doe je dat nou beter dan met aftermovies? Bijna alle festivals maken er eentje en soms is het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van de tien tofste aftermovies van afgelopen seizoen. Waan je nog eens helemaal terug op de festivals met deze video’s!

10. Krezip doet festivalshows in 2020

Na 10 jaar maakte Krezip vorig jaar een comeback. En hoe ze dat deden! De band trad op op Pinkpop en speelde maar liefst drie keer in de Ziggo Dome. Dit jaar zet de Tilburgse groep hun zegetocht voort. Op hun Facebookpagina laten ze weten in 2020 naar de festivalweides te komen. Welke dit precies zijn, is nog niet bekend.