Het beste van week 49: Nieuwe namen voor Rock Werchter, Best Kept Secret en meer

673

Het geruchtenseizoen is bijna ten einde en velen zien hun favoriete artiesten al op de eerste posters prijken. Het uitkijken naar de festivalzomer van 2020 is echt begonnen. Er gebeurde de afgelopen week dan ook weer genoeg op het gebied van bevestigingen en ander festivalnieuws. In het beste van week 49 zetten wij de belangrijkste nieuwtjes en weetjes voor je op een rij!

1. Rock Werchter komt met o.a. Pearl Jam en Kendrick Lamar

Een drukke week wat betreft het Belgische festival nieuws; Rock Werchter bevestigde door de week heen een hele rits aan namen! Het eerste nieuws dat naar buiten kwam was de bevestiging van Pearl Jam, om niet veel later ook Twenty One Pilots te brengen. Het hield nog niet op want ook System of a Down, Thom York en Pixies werden bevestigd. En ook de laatste aankondiging was een klapper, niemand minder dan Kendrick Lamar!

2. Een dagje achter de schermen van De Feestfabriek

Festivals bezoeken is misschien wel het leukste wat er is. Lekkere drankjes drinken met de zon op je kop en je favoriete band om van te genieten. Maar dat festival organiseert zichzelf niet. Om erachter te komen of het organiseren van een festival net zo leuk is als er een bezoeken, liep Festileaks een dagje mee met de Feestfabriek, de organisatie van Zwarte Cross en Mañana Mañana.  

3. Melt 2020 strikt Michael Kiwanuka, Róisín Murhpy en meer

De eerste namen voor Melt 2020 zijn bekend. Het Duitse festival krijgt volgend jaar hoog bezoek van onder meer Michael Kiwanuka, Bicep en Róisín Murphy. Het festival vindt twee weken na Down The Rabbit Hole en Rock Werchter plaats. Daarmee zijn de aangekondigde namen goede kanshebbers voor beide festivals.

4. Win kaarten voor Mañana Mañana 2020!

Op 7 december ging de kaartverkoop van Mañana Mañana van start. Wil jij er in 2020 bij zijn? Dan ben je hier aan het juiste adres. Bij Festileaks kun je namelijk kaarten winnen voor Mañana Mañana 2020! Hoe? Door je creativiteit de vrije loop te laten en je eigen act te bedenken. De beste inzending gaat ervan door met gratis kaarten voor komende editie! Het festival maakte deze week ook al de eerste namen bekend.

5. Best Kept Secret komt met eerst headliners

The National en Massive Attack komen naar Best Kept Secret 2020. In een livestream maakt de organisatie van het festival de eerste twee headliners bekend. The National, door jullie verkozen als Festivalact van het Jaar 2019, keert in 2020 terug naar Nederland. Het wordt een speciale show: de groep speelt het legendarische album High Violet – ter ere van het tienjarig bestaan – integraal, aangevuld door speciale gastoptredens.

6. De Festivalpodcast: We moeten het over Spanje hebben

Het is tijd voor aflevering drie van je favoriete podcast. Jos Willemsen (Festileaks) en Julia Gieskes (KINK) bespreken de laatste headlines, een nieuw bucketlistfestival waar je Si! tegen zegt en zijn op zoek naar nieuwe redacteuren. Ook hebben we weer een aantal nieuwtjes voor je! Zo hebben we het laatste nieuws over Pinkpop, Paul McCartney en WOO HAH!

7. Eerste namen voor Electric Castle

Electric Castle is los! Het festival kondigde deze week de eerste namen aan voor 2020, waaronder Twenty One Pilots. Naast Twenty One Pilots staat ook onder meer Foals volgende zomer in het Bánffy kasteel. Een compleet overzicht van alle nieuwe bevestigingen vind je in het volledige artikel.

8. 38 keer Glastonbury in 50 jaar: hoe kan dat?

Glastonbury 2020 belooft een heugelijke editie te worden, het Britse festival blaast namelijk 50 kaarsjes uit. Wanneer je echter de geschiedenisboeken induikt, wordt het al snel duidelijk dat er iets mis is. In de afgelopen 49 jaar is Glastonbury maar liefst 12 keer niet doorgegaan. Hoe kan dat? Wij zochten het uit.

9. Festileaks tipt: jezelf verliezen in het kunstzinnige kasteel van Electric Castle

Op Electric Castle 2020 in Roemenië is veel meer te beleven dan alleen muziek. Het festival wordt geroemd om haar mooie locatie met het Bánffy kasteel. Dit kasteel is tevens hét podium voor nieuwe kunst; het wordt jaarlijks omgetoverd tot New Media Castle. Een plek waar kunst, technologie en heel veel creativiteit samenkomen.  

10. Best Tracks: dit zijn jullie favoriete nummers van Post Malone

De eerste namen voor Pinkpop 2020 zijn bekend en ‘rockstar’ Post Malone mag zich headliner van de zaterdag noemen. Met zijn allereerste Pinkpop-show in het vooruitzicht, werpen we een blik op het oeuvre van Post. Dit zijn de nummers die jullie in 2020 tijdens de liveshow willen horen, dit zijn de Best Tracks van Posty!

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Ook in het najaar is het soms lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden. Festileaks to the rescue! Elk weekend geven we je met alle plezier een overzicht met het beste van afgelopen week!