Coronavirus: Gaat Lowlands 2020 door?

1264
Sfeer terrein - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Het festivalseizoen staat op de tocht. Door het coronavirus zijn evenementen op korte termijn afgelast, en op lange termijn in gevaar. Zo ook Lowlands 2020. Hier is alles wat we tot nu toe weten.

Deze pagina is voor het laatst geüpdatet op 21 april om 20:00.

Op dit moment is de situatie vanuit de overheid dusdanig dat alle evenementen tot 1 september zijn verboden, waardoor alle zomerfestivals zijn afgelast.

Lowlands had moeten plaatsvinden van 21 tot en met 23 augustus 2020. Deze periode valt echter in de bovengenoemde periode tot 1 september. Dit betekent automatisch dat het festival niet zal plaatsvinden in de zomer.

Statement Lowlands

Ook Lowlands baalt als een stekker, zo laat de organisatie in een statement weten. Vrijwel alle artiesten waren geboekt, alle tickets waren verkocht en de voorbereidingen waren in volle gang. Toch begrijpt men dat de getroffen maatregelen nodig zijn. Er wordt daarom nu alles aan gedaan om van Lowlands 2021 een “feest als nooit tevoren” te maken.

Binnenkort wordt er meer bekend over het aanvragen van een refund of een tegoed waarmee je tickets voor andere evenementen kunt bestellen. Daarnaast bevestigt de organisatie mee te doen aan het ‘Bewaar je ticket’-initiatief: je kunt je ticket voor aankomende zomer gebruiken voor Lowlands 2021. Het festival keert volgend jaar op 20, 21 en 22 augustus terug.

Lieve Lowlanders,Iedereen zag het al aankomen, maar nu is de kogel door de kerk: Lowlands gaat deze zomer niet door en…

Geplaatst door Lowlands Festival op Dinsdag 21 april 2020

Corona en festivals

De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) heeft groeiende consequenties voor festivals wereldwijd. Artiesten zeggen af, festivals worden afgelast en overheden stellen maatregelen op.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe het virus zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals via onze speciale pagina. Je vindt er een liveblog, het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Lowlands 2020

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands, zin in. Treffender dan The Opposites zullen we het nooit kunnen formuleren. Helaas gooit de pandemie van het coronavirus dit jaar roet in het eten: uit voorzorgsmaatregelen gaat de editie van 2020 niet door. Ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Voor 2020 stonden onder meer The Chemical Brothers, Foals en Stormy op het programma.

Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma: workshops, comedy, film of wetenschap, niets is te dol. Lowlands is een allemansvriend en daarom een onbetwist hoogtepunt van de festivalzomer.

Beluister onze Spotify-playlist van Lowlands om je toch nog een beetje op het festival te kunnen wanen deze zomer: