Coronavirus: Gaat Lowlands 2021 door?

Sfeer terrein - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Ondanks dat het nog niet 100% zeker is of het festival doorgaat, heeft Lowlands wel al de eerste worp namen voor de 2021-editie naar buiten gebracht.

Deze pagina is voor het laatst geüpdatet op 15 mei 2021 om 22:00.

De organisatie weet onder meer The Chemical Brothers en Liam Gallagher te strikken voor een optreden. De al eerder aangekondigde headliner The Opposites krijgt naast bovengenoemde acts gezelschap van onder anderen Jack Garratt, Amelie Lens en Caribou.

Statement Lowlands

Festivaldirecteur Eric van Eerdenburg is realistisch over de kansen van Lowlands 2021: ”Het hangt ten eerste af van de snelheid van het vaccineren. Daarnaast ligt het ook heel erg aan de overheid en het gevoel dat we vanuit hen krijgen. Zij bepalen uiteindelijk wat wel en niet mag.” Woordvoerder Bente Bollmann van beaamt dit en voegt toe: “We wachten op de invulling van het garantiefonds. De precieze voorwaarden en eisen voor het garantiefonds worden nog uitgewerkt door de overheid. Wij wachten nog af tot we weten hoe dat er precies uit gaat zien. Dan weten we pas waar we aan toe zijn. Maar er wordt aan gewerkt en we verwachten dat daar op korte termijn duidelijkheid over komt.” Daarna zal Lowlands dus spoedig met nieuws komen over de editie van 2021.

De festivaldirecteur concludeert: ”We mogen optimistisch zijn”. Er lijkt volgens hem best wat mogelijk te worden. Maar, zo vervolgt hij: “Het gaat echt van die vaccins afhangen. Dat is momenteel de bottle neck.” Lowlands heeft het geluk dat het laat in het festivalseizoen zit. Meer mensen zullen gevaccineerd zijn en de druk op de zorg zal waarschijnlijk lager zijn.

Vooralsnog wordt dus volop ingezet op een Lowlands editie in augustus. Bollmann benadrukt dat uitgegaan wordt van een normale bezoekerscapaciteit en bovendien zonder afstandsmaatregelen. ”Wij zijn van mening dat het op een veilige manier georganiseerd kan worden. Het kan wel zijn dat we dingen moeten gaan doen met testen of veilige bubbels creëren.’’

Eerste namen Lowlands 2021

https://www.instagram.com/p/CMebUkQqsVQ/?utm_source=ig_web_copy_link

Lees ook:

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Lowlands Logo

Lowlands 2002

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 23-25 augustus 2002
Tickets Niet meer beschikbaar.