Via onze Facebookpagina vroegen we jullie vijf acts te nomineren, die jullie graag naast Pearl Jam, Gorillaz, Nick Cave & The Bad Seeds en Queens Of The Stone Age in Werchter zouden willen zien. We ontvingen honderden reacties en stelden op basis van jullie wensen de ideale poster voor Rock Werchter 2018 op!

BAM! Muse én Arctic Monkeys op één affiche; dat zou een droom zijn die werkelijkheid wordt. Als het aan jullie ligt kunnen ook de liefhebbers van de wat meer alternatieve genres hun hart ophalen op Rock Werchter 2018. Onder andere The War On Drugs, The National en Jack White zouden het publiek moeiteloos naar hogere sferen kunnen vervoeren. Jack Johnson en Belle & Sebastian zijn er voor de mooie liefdesliedjes, terwijl Snow Patrol, Nothing But Thieves en Editors voor de hits zorgen. Ten slotte valt het op dat hiphop en metal redelijk afwezig zijn op jullie Festival Wishlist.

Geloofwaardigheid

Ja, het zijn misschien wat veel grote namen op één poster, maar zo gek is dat misschien nog niet. Rock Werchter wist namelijk vorig jaar ook flink uit te pakken. Vrijwel alle namen op jullie droomaffiche zijn op tournee en velen hebben al enkele Europese festivals in hun agenda staan. Nothing But Thieves werd bijvoorbeeld ook al aangekondigd door Pinkpop; een festival dat normaal gesproken veel namen met Werchter deelt. Ten tweede heeft een aantal acts ook onlangs nieuw materiaal uitgebracht of gaat dat in de nabije toekomst doen. Zo kwamen The War On Drugs en The National vorig jaar nog met een nieuw album en weten we dat Muse, Editors en Arctic Monkeys al een tijdje in de studio zitten. Helaas zitten er ook nog wat haken en ogen aan het affiche. Royal Blood stond vorig jaar al op Rock Werchter en Keane heeft al minstens vijf jaar niks meer van zich laten horen.

Rock Werchter 2018

Rock Werchter vindt plaats van 5 tot en met 8 juli 2018 in het Belgische dorp Werchter. Tot nu toe is de komst van Pearl JamNick Cave & The Bad SeedsGorillaz en Queens Of The Stone Age bekend. Vorig jaar stonden onder andere RadioheadFoo FightersSystem Of A DownArcade FireBlink-182Linkin Park en Kings Of Leon op het programma.

De ticketverkoop is inmiddels in volle gang. Voor een combiticket ben je €238,- kwijt en voor een dagpas betaal je €102,-. Meer informatie over de komende editie vind je op de website van het festival.

Wil je wel al meedenken over de line-up van 2018? Ga dan naar ons forum!

Boy
Chef Formatredactie en trots lid van de Festileaks Feestcommissie. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Student Human-Technology Interaction in Eindhoven en UX/UI Developer bij Appart Media. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de carnaval van toeten noch blazen.