Het beste van week 46: Coldplay komt met nieuw album, Stormzy naar Glastonbury, namen voor Rock Werchter en meer

Coldplay

De festivalkalender krijgt vorm, de headlinerspots beginnen zich op te vullen en de geruchtenmolen draait nog steeds op volle toeren. Elke week regent het nieuws uit de festivalwereld, wij zetten het belangrijkste op een rij. Dit is het beste van week 46!

1. Kylie Minogue, Bring Me The Horizon en meer naar Rock Werchter 2019

De Werchter line-up is maar liefst tien namen rijker. Onder meer Kylie Minogue, Bring Me The Horizon, Paul Kalkbrenner en Nothing But Thieves zijn komende zomer op het festival te zien. Eerder werden ook MuseThe CureP!nk en Mumford & Sons al eerder aangekondigd.

2. ‘Coldplay komt met een nieuw album in 2019’

Eerder werd Coldplays eigen film ‘A head Full Of Dreams’ uitgebracht, maar het wordt nóg mooier. Een vriend van de band, Mat Whitecross, weet tegenover NME te verkondigen dat de formatie in 2019 met een nieuw album komen. Helaas kan er nog niets inhoudelijks over het achtste studioalbum verteld worden.

3. Glastonbury 2019 trapt af met Stormzy

Niet de organisatie zelf, maar de officiële sponsor Oxfam verklapt de komst van Stormzy. Zo spotte oplettende fans posters in de winkelruit van de keten. De grime artiest neemt het headlineslot van de vrijdag op zich.

4. Dit is jullie Festival Wishlist voor Rock Werchter 2019!

Op basis van honderden reacties stelden wij de ultieme droomposter voor Rock Werchter samen. Met de al aangekondigde namen is het al een aantrekkelijk poster. Voeg je daar echter o.a. The Strokes, The National en Vampire Weekend aan toe, dan loopt het water geheid in de mond.

5. ZZ Top op 25 juni naar Brussel

De mannen achter de monsterhits ‘La Grange’ en ‘Gimme All Your Lovin’ bestaat inmiddels 50 jaar. En dat moet gevierd worden. De bluesrockers kondigen hiervoor enkele tourdata aan, waaronder een gig in het Vorst Nationaal te Brussel. Ook speelt de band een week voor Bospop 2019 in Londen.

6. Mad Cool 2019 kondigt Bon Iver en meer aan

De line-up van het Spaanse Mad Cool begint al aardig vorm te krijgen. Het festival mag volgend jaar onder meer Bon Iver, Mil Teeth en The Snuts verwelkomen. Verder wist ook Tash Sultana zelf te onthullen op het festival aanwezig te zijn. Zij voegen zich bij de eerder aangekondigde The Cure en The National.

7. Kylie Minogue maakt Britse tour bekend

Kylie Minogue heeft zeven shows bekendgemaakt voor haar nieuwe tour, die in juni 2019 van start gaat. Daarnaast weet de zangeres ook te vermelden dat er nog meer concerten aan zitten te komen. Hieruit volgt dat een optreden op Glastonbury steeds waarschijnlijker wordt.

8. Tenacious D en meer naar Rock am Ring en Rock im Park 2019

Het Duitse dubbelfestival Rock am Ring en Rock im Park bevestigen onder meer de komst van Tenacious D. Hiermee is de eerste Europese festivalshow van 2019 voor rockband met Jack Black een feit. Ook While She Sleeps en Black Rebel Motorcycle Club zijn aan het affiche toegevoegd.

9. The Smashing Pumpkins naar Firenze Rocks 2019

Na jaren van afwezigheid keert The Smashing Pumpkins terug naar de Europese festivals. Het Italiaanse Firenze Rocks in de eerste die de band weet binnen te halen. De rockers staan op dezelfde dag geprogrammeerd als Tool.

10. Reload Festival 2019 bevestigt Sabaton en meer

Goed nieuws voor de metalfans. Reload Festival maakt namelijk een hand vol namen bekend. Onder andere Sabaton, Of Mice & Men, Lordi, Clawfinger en Hatebreed worden in 2019 op de weide verwelkomt. Het festival vindt plaats in de week voor Pukkelpop en Lowlands.

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het festivalseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van het belangrijkste festivalnieuws van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2019

Locatie
België
Werchter, België
Datum 27-30 juni 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.