Deze week werden we weer getrakteerd: met onder meer nieuwe namen voor Pinkpop, Best Kept Secret en Rock Werchter krijgen de posters steeds meer vorm. Of droom jij liever met ons mee van een reünie van Oasis? Lees het allemaal hier: Het Beste van Week 3!

1. Rock Werchter 2019 bevestigt Bastille, Elbow, Janelle Monáe en meer

De winterstop is voorbij, want Rock Werchter heeft weer een lading nieuwe namen gedropt! Onder meer Bastille, Elbow en Mac DeMarco zijn aan de line-up toegevoegd. Laatstgenoemde heeft er duidelijk zin in: DeMarco verklapt eerder deze week namelijk al dat hij komende zomer op het Belgische festival staat.

2. Zelfbevestiging: Golden Earring naar Pinkpop 2019

Een heuse zelfbevestiging voor Pinkpop 2019! In juni zei Jan Smeets al dat de band rond Barry Hay waarschijnlijk op de 50ste editie van Pinkpop komt te staan. Dat lijkt nu zeker te worden met een zelfbevestiging van Golden Earring. Kwestie van tijd dus voor het officiële nieuws van Pinkpop zelf.

3. Best Kept Secret presenteert 53 nieuwe namen

De organisatie van Best Kept Secret 2019 bevestigt de komst van maar liefst 53 acts en daarmee is een groot deel van de programmering bekend. Onder meer Christine and the Queens, Primal Scream, Guided By Voices, Carley Rae Jepsen, Indian Askin, Charlotte Gainsbourg en DJ Koze toegevoegd aan de line-up. Deze namen waren donderdag al gelekt. Eerder werden onder andere Bon Iver en Kraftwerk al bekendgemaakt.

4. Vijftig jaar Pinkpop: Pop op Pinksteren

Dat het al een tijdje stil is rondom Pinkpop, betekent natuurlijk niet dat er niet genoeg over het festival te vertellen valt. Om het vijftigjarige bestaan van Pinkpop te vieren, lichten we de opvallende trends en meest memorabele momenten uit de geschiedenis van het festival voor je uit. Deze week in de spotlight: het verband tussen Pinkpop en het Pinksterweekend.

5. Paaspop strikt De Staat, De Jeugd Van Tegenwoordig en meer

Dinsdag maakte Paaspop een hele rits namen bekend. De maar liefst 44 nieuwe acts bevatten onder andere De Jeugd Van Tegenwoordig, De Staat en Kraantje Pappie. Naast deze nieuwe aankondiging maakte het festival ook de komst van vier nieuwe area’s bekend.

6.Vijf redenen waarom we Oasis op de festivals willen zien in 2019

Naast het vooruitblikken naar komende zomer is er natuurlijk ook altijd ruimte voor speculaties, geruchten en dromen. Zo komt ieder jaar weer het gerucht (of in ieder geval de hoop) terug dat Oasis op de festivals zal staan. Daarom leggen we je deze week de hype uit rondom dat gerucht, want wat maakt de shows van Oasis nou zo bijzonder?

7. Eerste festival voor The Killers bekend

‘Somebody Told Me’ dat The Killers weer op festivals gaan staan komend jaar. KABOO Texas heeft daarmee de primeur. Het festival vindt plaats in mei, en dus is er genoeg tijd om de oversteek over de Atlantische Oceaan te maken. Zal The Killers, na Rock Werchter vorig jaar, weer op een festival in de lage landen staan komende festivalzomer?

8. Festileaks en KINK komen met De Festival Podcast

Festileaks en het radiostation KINK werken samen voor De Festival Podcast, een tweewekelijkse talkshow rondom het laatste festivalnieuws. Nieuws, geruchten, tips en tricks… álles dat je moet weten over de festivals komt aan bod. De eerste podcast staat gepland voor februari, precieze details volgen later.

9. Drie gloednieuwe festivaldilemma’s

We kijken alweer reikhalzend uit naar de festivalzomer, maar de festival lifetyle is niet alleen maar rozengeur en maneschijn… Een nieuw festivalseizoen betekent ook nieuwe festivaldilemma’s. Wij stellen jullie beslissingsvermogen alvast op de proef met drie pittige dilemma’s. Wat zou jij kiezen: Goed eten en smerig bier of liever smerig eten en goed bier?

10. Festileaks 50: nieuwe muziek van o.a. Lana Del Rey en The Raconteurs

Altijd op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws? Dan is ook op Spotify Festileaks hét platform voor festivalliefhebbers. Zo staat er een kakelverse Festileaks 50 weer voor je klaar! In de bijgewerkte playlist kunnen jullie nu genieten van splinternieuw materiaal
van Lana Del Rey, The Raconteurs, Imagine Dragons, The Chemical Brothers en meer.

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het festivalseizoen is het daarom lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden. Festileaks to the rescue! Want elk weekend geven we je met alle plezier een overzicht van de belangrijkste en leukste content van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.