Het beste van week 48: de leukste festivals in de winter, de Pinkpop wishlist en meer

Red Hot Chili Peppers
Foto: Hub Dautzenberg

Het geruchtenseizoen is nu ten einde en velen zien hun favoriete artiesten al op de eerste posters prijken. Het uitkijken naar de festivalzomer van 2020 is nu echt begonnen. Er gebeurde de afgelopen week dan ook weer genoeg op het gebied van bevestigingen en ander festivalnieuws. Maar we maakten zelf ook heel wat mooie dingen mee. In het beste van week 48 zetten wij de belangrijkste nieuwtjes en weetjes voor je op een rij!

1. Dit zijn jullie favoriete nummers van Red Hot Chili Peppers

We zijn getrakteerd op de eerste namen voor Pinkpop 2020 en niemand minder dan Red Hot Chili Peppers zal de vrijdag afsluiten. Met de vijfde Pinkpop-show in ruim 30 jaar in het vooruitzicht, werpen we een blik op het oeuvre van de rockers. Dit zijn de nummers die jullie in 2020 tijdens deze liveshows willen horen, dit zijn de Best Tracks van RHCP!

2. Ticketverkoop Pinkpop 2020 goed van start

De ticketverkoop voor Pinkpop 2020 loopt vlot volgens Festivaldirecteur Jan Smeets. Mr. Pinkpop schat dat de helft van de tickets al verkocht zijn. Nooit eerder kon je zo vroeg een ticket voor Pinkpop scoren. Afgelopen edities konden tickets voor Pinkpop pas in het voorjaar gekocht worden, na de jaarlijkse persconferentie in Paradiso. Na de bekendmaking van de vroege kaartverkoop liet de organisatie weten ook de persconferentie af te schaffen.

3. Paul McCartney naar Goffertpark in 2020

Op vrijdag 29 mei komt Paul McCartney een optreden geven in het Goffertpark. Dit is de eerste keer dat de zanger in Nijmegen te zien is. Het optreden in Nijmegen is een eenmalige speciale show van de zanger in Nederland. De oud-Beatle komt dus helaas niet naar Nederlandse festivals. Wel staat de hij op TW Classic in Werchter. Ook komt hij volgende zomer naar Glastonbury in Engeland.

4. Festileaks tipt: de 10 leukste winterfestivals

Bij een festival denk je doorgaans aan een zonovergoten weide, een hete tent en elke avond zweten in je slaapzak op de camping. Maar er zijn ook genoeg festivals die buiten het zomerseizoen worden georganiseerd. In heel Nederland vinden we festivals die je helpen de donkere maanden door te komen. Zo hebben we in ons lijstje onder andere ESNS, Footprints en Grasnapolsky opgenomen.

5. Dit is jullie Festival Wishlist voor Pinkpop 2020

Het eerste deel van de line-up voor Pinkpop 2020 is al bekend. Voor de rest van het affiche hebben wij jullie gevraagd wie jullie nog meer willen zien op het Limburgse festival. De stemmen zijn geteld en wij hebben de namen waar het meest op gestemd is samengebracht op één poster.

6. Kendrick Lamar en meer naar WOO HAH! 2020

De eerste namen voor WOO HAH! 2020 zijn bekendgemaakt! Kendrick Lamar is de eerste headliner voor het festival in Hilvarenbeek. Daarnaast zijn A$AP Ferg, Ski Mask The Slump God en meer toegevoegd aan de line-up.

7. Geruchtenoverzicht: welke namen sieren het affiche van Best Kept Secret 2020?

De eerste festivalaankondigingen van het jaar vliegen ons om de oren maar in Hilvarenbeek, waar in 2020 de achtste editie van Best Kept Secret plaatsvindt, is het echter nog angstvallig stil. Hoog tijd om onder de loep te nemen welke artiesten we volgend jaar kunnen verwachten. Wie passeren er in 2020 de revue op het magische strand?

8. Festileaks zoekt versterking voor de podcastredactie

We zitten inmiddels in seizoen twee van de Festivalpodcast. Jouw favoriete podcast met nieuws over festivals, aankondigingen, reportages en nog veel meer. Maar we kunnen extra handjes gebruiken. Daarom zoekt Festileaks versterking voor de podcastredactie. Ben jij die audioheld die samen met ons de leukste podcast van Nederland gaat maken?

9. Pearl Jam kondigt snel Europese tour aan

Pearl Jam komt in 2020 weer naar Europa toe, zo meldt Alternative Nation. Er gingen al langer geruchten dat de band naar Pinkpop, Rock Werchter en de Ziggo Dome komt. Alternative Nation zegt dat de band hun tickets voor shows in Duitsland normaal gezien via Tickets.de verkoopt. Deze site heeft sinds kort een pagina ‘Pearl Jam Europe 2020’. Het lijkt er dus op dat de band volgend jaar weer shows gaat spelen in Europa.

10. Hello Festival 2020 presenteert onder meer Krezip en De Staat

Het affiche van Hello Festival 2020 kent sinds deze week zeventien namen. De organisatie heeft onder meer Krezip, Anouk en De Staat weten te strikken voor een optreden. De eerste lading namen voor Hello Festival 2020 bestaat voornamelijk uit Nederlandse acts. Naast bovengenoemde namen zijn ook onder meer De Dijk, Kraantje Pappie en Spargo van de partij in Emmen.

11. Rock Werchter hint naar eerste namen voor 2020

Op de sociale mediakanalen van het festival plaatste de Belgische organisatie in aanloop naar het weekend een geheimzinnig filmpje. Na enkele beelden van het evenement zelf is de tekst ”soon” te lezen.

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Ook in het najaar is het soms lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden. Festileaks to the rescue! Elk weekend geven we je met alle plezier een overzicht met het beste van afgelopen week!