Het beste van week 8: Carnavalshits, nieuwe muziek van The Strokes en meer

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

De lente komt eraan en de festivalsfeer hangt al in de lucht! Terwijl een groot deel van het land carnaval viert, ook een groot festival eigenlijk, staat de rest van de wereld niet stil en zijn er dus ook weer een hoop ontwikkelingen op festivalgebied. We zetten de belangrijkste voor je op een rij in het beste van week 8!

1. Pinkpopnieuws

Het Limburgse festival kwam voor de aftrap van carnaval met wat eigen krakers. Zo werd aangekondigd dat er nog vier artiesten zijn toegevoegd aan de line-up, waaronder Ellie Goulding. Daarnaast maakte Floor Jansen bekend dat zij wat vrienden meeneemt voor haar show in Landgraaf. Dit goede nieuws zorgde blijkbaar voor veel hernieuwd enthousiasme onder Pinkpopgangers, want de vrijdag is al bijna uitverkocht!

2. 8 festivalacts die een carnavalskraker moeten maken

We hadden het er al even over, want in het zuiden van het land is het carnaval. Vijf dagen lang feesten, verkleden, naar de optocht, kroegentochten en natuurlijk de nodige biertjes nuttigen. Maar die muziek is voor sommigen wel een dingetje. Niet iedereen kan er even erg van genieten. Maar wat nou als deze festivalartiesten een carnavalskraker gaan maken?

3. The Strokes presenteert nieuwe single ‘Bad Decisions’

Deze single hoort bij het nieuwe albumThe New Abnormal, dat wordt uitgebracht op 10 april. Eerder werd al het nummer ‘At The Door’ uitgebracht, samen met het artwork en de setlist. Beide nummers zijn al eens live gespeeld. Dat gebeurde tijdens een politieke rally in Amerika. Komende zomer komt de band onder meer naar Best Kept Secret en Rock Werchter. Gaan we de nieuwe muziek daar horen?

4. Lana Del Rey annuleert Europese zaalshows

Lana Del Rey cancelt haar hele Europese tour langs de zalen. Hieronder valt ook haar show in de Ziggo Dome, die voor 21 februari gepland stond. De zangeres laat weten dat ze niet kan optreden omdat ze ziek is. Haar dokter adviseerde haar om vier weken rust te nemen. Mensen die kaartjes gekocht hebben voor de show Amsterdam, krijgen later vandaag meer informatie over wat er gebeurt met hun tickets.

5. Rapper Pop Smoke overleden, zou optreden op WOO HAH! 2020

Het staat wat wrang, maar het overlijden van Pop Smoke is toch een van de belangrijkste nieuwsberichten van de afgelopen week. Tijdens een inbraak in zijn huis raakte de rapper ernstig gewond en overleed hij later in het ziekenhuis. De up-and-coming rapper werkte eerder al samen met o.a. Travis Scott en Nicki Minaj en bracht nog geen twee weken geleden zijn mixtape Meet the Woo 2 uit.

6. Concert-app Gigit lanceert app voor Android

Goed nieuws voor Android-gebruikers graag hun concerten gemakkelijk bij willen houden. Vandaag heeft concert-app Gigit een versie voor Android-telefoons uitgebracht. In de app kunnen concertliefhebbers de concerten die zij bezoeken opslaan, beoordelen en delen met vrienden. Een sociaal netwerk voor concertgangers dus.

7. 6 redenen waarom je van Electric Castle gaat houden

Liefde op het eerste gezicht kennen we vooral uit films, maar wordt soms ook echt werkelijkheid. Dat dit niet alleen bij personen, maar ook bij festivals kan gebeuren bewijst Electric Castle. Maar het Roemeense festival weet je met meer dan alleen haar looks te verleiden. Dit zijn de zes redenen waarom je alleen maar van Electric Castle kan houden.

8. Gerucht: geeft Foo Fighters een jubileumshow op Pukkelpop en Lowlands 2020?

Foo Fighters bestaat 25 jaar en dat moet gevierd worden, zo denken Dave Grohl en co. Zo doen ze exact dezelfde tour door Amerika als ze in 1995 deden. In dat jaar was de band ook op festivals als Lowlands en Pukkelpop te zien.

9. Combi-tickets Graspop 2020 uitverkocht

Wie nog een combi-ticket voor Graspop 2020 wilde kopen, heeft helaas pech. Deze kaarten zijn helemaal uitverkocht. Eerder liet de organisatie al weten dat het hard ging met de verkoop van deze tickets. De Combi Plus- en dagkaarten voor zondag waren al eerder uitverkocht. Er zijn nu alleen nog dagkaarten voor donderdag, vrijdag en zaterdag beschikbaar.

Het beste van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het festivalseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van de belangrijkste content van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!