Dit zijn de 10 belangrijkste festivalnieuwtjes van week 46

nick cave

De afgelopen week bestond uit een eindeloze reeks bevestigingen en aankondigingen. Van Rock Werchter en Graspop Metal Meeting, tot Firenze Rock en NOS Alive. Alle reden dus om het belangrijkste nieuws weer even voor je op een rijtje te zetten.

1. Nick Cave & The Bad Seeds naar Rock Werchter 2018
De eerste bevestiging voor Rock Werchter is meteen een klapper! Niemand minder dan Nick Cave & The Bad Seeds zullen in 2018 de line-up van het Belgische festival afsluiten.

2. Sterk gerucht: Pearl Jam naar Pinkpop 2018
Na Bruno Mars en Foo Fighters lijkt het er sterk op dat Pearl Jam de derde en laatste headliner van Pinkpop zal zijn. Wij zetten alle hints en geruchten voor je op een rijtje.

3. Queens of the Stone Age naar NOS Alive 2018
Ook NOS Alive gooit hoge ogen met hun laatste bevestiging. De rockers van Queens Of The Stone Age zullen acte de présence geven in Lissabon.

4. Gorillaz, David Byrne en meer naar Roskilde 2018

Het Deense Roskilde had met o.a. Vince Staples en Bruno Mars al een aardig affiche. Met de bevestiging van Gorillaz, David Byrne en meer wordt het alleen maar mooier.

5. Fleet Foxes naar Mad Cool Festival 2018

Mad Cool Festival strooide afgelopen week met namen. Naast Fleet Foxes werden ook Massive Attack, Depeche Mode en Jack Johnson aangekondigd.

6. The xx en Florence + The Machine exclusief naar Melt Festival 2018

Het Duitse Melt! festival maakte deze week bekend The xx en Florence + The Machine gestrikt te hebben. Voor Florence zal dit volgend jaar haar enige optreden zijn in Duitsland.

7. Iron Maiden naar Graspop Metal Meeting en meer

De legendarische metalband gaat weer op tour! Naast Graspop Metal Meeting doen de heren ook Firenze Rocks, Nova Rock, Hellfest en Rockavaria aan.

8. Foo Fighters en meer naar Firenze Rocks

Firenze Rock liet afgelopen week weten dat Foo Fighters een van de headliners zal zijn in 2018. Naast de Foo’s staan ook Ozzy Osbourne, Guns n’ Roses en Iron Maiden boven aan het affiche.

9. Cigarettes After Sex eerste naam Colours of Ostrava 2018

Het festival met de mooiste festivallocatie van Europa liet deze week hun eerste naam los. De Amerikaanse band Cigarettes After Sex is de eerste uit de lange reeks aankondigingen die zullen volgen.

10. Ticketinformatie voor Rock Werchter 2018 bekend

Naast Nick Cave als headliner maakt Rock Werchter ook bekend dat de weekendtickets in 2018 €238,- zullen kosten, voor een dagticket leg je €102,- neer. De kaartverkoop begint op 25 november.

Dit Was Het Nieuws

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of andere bijzonderheden in festivalland. Zeker in het geruchtenseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van de belangrijkste nieuwtjes van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date het weekend in!