De headliners van Lowlands 2018: alle geruchten op een rijtje

Al is de editie van 2017 nog niet zo lang geleden, het speculeren voor Lowlands 2018 is volop bezig. Wie zien we terug als afsluiters van de Alpha van 17 tot en met 19 augustus? Wij hebben de geruchten voor je verzameld!

Gorillaz

Na bevestigingen voor Rock Werchter, Rock Am Ring en verschillende andere festivals is er nog steeds geen Nederlandse datum voor Gorillaz. De virtuele band van Blur-frontman Damon Albarn stond vorige maand nog in de Ziggo Dome. Met het meest recente album ‘Humanz’, een nieuw album voor 2018, het feit dat ze perfect op Lowlands zouden passen en andere optredens in Europa in de zomer is er genoeg aanleiding om af te reizen naar Biddinghuizen.

Imagine Dragons

Afgelopen jaar was de Amerikaanse band nog te zien op onder andere Rock Werchter. Komend jaar is het viertal onder andere te zien in de Ziggo Dome. Een plek op Lowlands is daarnaast erg realistisch, in dezelfde periode is de act namelijk te zien op FM4 Frequency Festival 2018.

Florence + The Machine

Bron: Facebook

Een verrassende toevoeging in het geruchtencircuit. Halverwege november was daar ineens de bevestiging van Florence & The Machine voor Melt. In het bericht van Melt werd bekendgemaakt dat het festivaloptreden ‘een van de weinige kansen zal zijn om haar in 2018 in Europa te zien’. Behoort Lowlands tot een van die weinige kansen?

The War On Drugs

Het nieuwste album van The War On Drugs, A Deeper Understanding, kwam in augustus uit en een jaar later zijn ze op de festivals te vinden ter promotie van het nieuwe album! Zo zijn ze al aangekondigd voor Forbidden Fruits in Ierland en All Points East in Engeland. Hopelijk volgen er snel nieuwe data!

Tame Impala

Tame Impala
Foto: Eric Pamies

In 2016 zagen we Tame Impala op een hoop Europese festivals, waaronder Rock Werchter en NOS Alive. Twee jaar later keert de Australische band terug! Met hits als ‘Elephants’, ‘Let It Happen’ en ‘The Less I Know The Better’ staan Kevin Parker en de zijnen sowieso op Mad Cool Festival 2018. Of komend jaar ook op Lowlands zien, is nog even afwachten.

The Chemical Brothers

Al is dat fantastische optreden van The Chemical Brothers op Lowlands 2015 nog niet zo lang geleden, wij hopen de legendarische danceact het liefst volgend jaar weer terug te zien! En we worden deels gehoord, want de eerste festivaloptredens zijn al aangekondigd. Ze werden al bekend gemaakt voor Boardmasters Festival, wat tevens de week voor Lowlands is, en voor de juli-festivals Bilbao BBK en Pohoda Festival.

The Killers

Wonderful wonderful! Met een nieuw album op zak zijn de zaalshows begin volgend jaar niet de enige shows in Europa voor The Killers in 2018. Begin mei zit de band nog in Australië, daarna komen ze naar Europa. De eerste Europese festivalshows zijn al aangekondigd, in 2018 spelen ze onder meer op Rock In Rio Lisboa, Lollapalooza Paris en FIB Benicàssim.

Arctic Monkeys

Eindelijk! Arctic Monkeys is terug van weggeweest. Het nieuwe album lijkt er snel aan te komen: in september liet bassist Nick O’Malley weten dat de band in de studio was. Wij hopen in ieder geval dat we niet lang meer hoeven te wachten en dat we komend jaar in de Alpha kunnen genieten van hits als ‘Fluorescent Adolescent’ en ‘R U Mine?’ én uiteraard het nieuwe materiaal!

Björk

Bjork

Al bijna 40 jaar beweegt Björk zich door vele genres. Met als meest recente wapenfeit Utopia zal de IJslandse muzieklegende in 2018 opnieuw op de festivals te bewonderen zijn. Ze is tot nu toe aangekondigd voor All Points East en Vodafone Paredes de Coura. Die laatste is zelfs in hetzelfde weekend als Lowlands!

Ook Arcade Fire zou na een fantastisch optreden op Best Kept Secret op Lowlands niet misstaan. Kleine sidenote: doordat ze op 11 juni al in Ahoy staan, is de kans wel aanzienlijk kleiner geworden. Daarnaast is ook Snow Patrol een mogelijkheid voor het festival in Biddinghuizen, kijkende naar de affiches van Rock am Ring en Mad Cool zullen ze niet als headliner te zien zijn.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.