Een weekje meivakantie gepakt en daardoor je festivalnieuws gemist? In ‘het beste van Festileaks’ praten we je graag bij. Zo is er nieuw werk van Florence + the Machine, wordt het puzzelen op Best kept Secret en is er een leak voor Pukkelpop.

1. Het blokkenschema van Best Kept Secret is bekend: dit zijn de 10 lastigste clashes
Yasssss, het blokkenschema van Best Kept Secret is bekendgemaakt! Traditiegetrouw heeft Festileaks de planning helemaal voor je doorgespit en de belangrijkste clashes voor je op een rij gezet. Hier zijn de 10 belangrijkste muzikale keuzes die je moet maken op Best Kept Secret 2018.

2. Update: Alles wat we nu weten over de albumrelease van Arctic Monkeys op 11 mei
Yes! Na vijf jaar wachten komt op 11 mei ein-de-lijk het zesde album van Arctic Monkeys Tranquility Base Hotel + Casino uit. Intussen zijn er nieuwe zaalshows gepland en is er live beeldmateriaal verschenen van een aantal nieuwe nummers!

3. Down The Rabbit Hole 2018 uitverkocht
We kondigden het al eerder aan, maar nu is het dan echt waar: er zijn geen kaarten meer voor Down The Rabbit Hole 2018. Heb jij last minute nog een kaartje gescoord?

4. Walk Off The Earth en Gavin James naar Pukkelpop 2018
Pukkelpop 2018 heeft de line-up van de leaks. Eerder bleken de heren van N.E.R.D. niet zo zorgvuldig op hun social media; daarna verklapte Rhye zijn eigen komst. Deze week is het de beurt aan Walk Off The Earth en Gavin James. Vooralsnog zijn beide namen niet bevestigd door de organisatie van het festival.

5. Nieuwe single Florence + The Machine
Zoals we eerder al berichtten is er nieuw werk materiaal van Florence Welch en haar band. De nieuwe plaat ‘Hunger’ is namelijk de wereld ingeslingerd. Eerder was daar al ‘Sky Full Of Song’. Staat hij al in jouw Spotify-playlist?

6. Opwarmen voor Pinkpop met de eerste festivalshow van Foo Fighters
Kijk jij al uit naar Pinkpop 2018? Check dan zeker even de eerste festivalshow van Foo Fighters op Welcome to Rockville 2018. Wat een setlist!

7. Tool komt met nieuwe muziek
Nog een band die na een periode van stilte met nieuw werk kwam is Tool. Het nieuwe nummer van de formatie heet ‘Descending’ en is waarschijnlijk een voorbode van het nieuwe album.

8. Laatste namen voor Zwarte Cross 2018
Crystal Fighters en Jett Rebel completteren de line-up van het festival in Lichtenvoorde. Maar daar houdt het niet mee op. Er zijn maar liefst 47 (!) nieuwe acts toegevoegd aan de affiche. Welke dat zijn? Dat zie je op de poster in het artikel!

9. Muse komt naar een bioscoop bij jou in de buurt
Ja echt! Hoewel de Engelse band het dit jaar iets rustiger aan doet qua festivals en zaalshows, is er toch een mogelijkheid om het drietal te zien dit jaar: een concerregistratie van de Drones World Tour wordt namelijk wereldwijd vertoond.

10. Ontdek Tamino op Down The Rabbit Hole
De ingetogen pop van de Belgische artiest Tamino blijft niet onopgemerkt: vorig jaar waren daar live-sessies op Radio-1 en deze week komt daar een aankondiging voor Paradiso bij. Daarnaast staat de zanger deze zomer onder andere ook op Down The Rabbit Hole. Spoiler: volgende week lees je een exclusief interview met Tamino op Festileaks.

Win 2 tickets voor Lollapalooza Berlijn!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets Lollapalooza Berlijn. In het laatste festivalweekend van het seizoen nog één keer genieten van exclusieve headliners als Kings of Leon, Swedish House Mafia en Martin Garrix: word jij die gelukkige winnaar?