Het beste van week 11: The Chemical Brothers naar Electric Castle, Porto Parties op DTRH en meer

Rosalía
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De afgelopen week stond natuurlijk vooral in het teken van de maatregelen tegen het Corona-virus en de gevolgen die daaraan verbonden zitten. Om alles op dit gebied zo goed mogelijk te verslaan zijn wij een live-blog gestart. Er was gelukkig ook ander festivalgerelateerd nieuws, zo zijn er nog gewoon bevestigingen, kwam Down The Rabbit Hole met leuk nieuws en hebben we een paar leuke achtergrondartikelen. Dit was het beste van week 11!

1. The Chemical Brothers en meer naar Electric Castle 2020

De line-up van Electric Castle 2020 is compleet! Bij de laatste namen voor het Roemeense festival zitten onder meer The Chemical Brothers, Placebo en Machine Gun Kelly. Met deze set namen is het affiche voor het festival helemaal af. Onder de eerste acts zaten Twenty One Pilots, Foals en The Neighbourhood. Twijfel je nog steeds om af te reizen naar Roemenië voor dit festival? Wij hebben 6 redenen op een rijtje gezet om toch een ticket te scoren!

2. Lyrics Quiz: hoe goed ken jij de teksten van The Chemical Brothers?

En om daar mooi op in te haken, kan je meteen je kennis over de composities van The Chemical Brothers testen in de Lyrics Quiz! Ken jij al je favoriete nummers van het elektronische duo al uit je hoofd, of moet je misschien nog even oefenen? 

3. Glastonbury 2020 pakt uit met Kendrick Lamar, Dua Lipa en meer

Glastonbury voegt ruim 80 nieuwe namen toe aan de poster voor hun aanstaande jubileum. Kendrick Lamar, Dua Lipa, Editors en vele anderen treden in juni op tijdens de vijftigste editie. Met meer dan 80 nieuwe namen is de line-up flink gegroeid. Eerder werd Paul McCartney al aangekondigd als de afsluiter van de zaterdag. Verder zal Diana Ross dit jaar een show verzorgen tijdens het ‘Legends Slot’. Ook Aerosmith en Wolf Alice geven een optreden op het festival.

4. Buitenkansje voor Festileaks-lezers die graag luxe slapen op Mañana Mañana 2020

Vorig jaar werden we bij Festileaks verliefd op het Mañana Mañana festival in Vorden, Gelderland. De liefde was gelukkig wederzijds, want samen hebben we nu een mooie aanbieding voor wie in juni ook graag richting het sprookjesachtige festival gaat. Wie de laatste (!) Fata Mañana tent boekt, krijgt namelijk dikke extra’s! Dus wees er snel bij!

5. Down The Rabbit Hole 2020 kondigt Porto Parties aan

Vanaf deze week is het mogelijk om jouw eigen feestje te claimen op het festival. Het enige dat je nodig hebt is een goed idee. Niet alleen verzin je een thema voor het feest, ook bedenk je hoe je het feestje gaat aankleden en stel je een playlist samen. Vervolgens ga je samen met een professioneel team van Down The Rabbit Hole 2020 jouw droomfeest werkelijkheid gemaakt.

6. Misschien wel de meest ondergewaarderde line-up van het jaar: Pohoda 2020

Niks leukers dan line-ups van festivals vergelijken, vinden we bij Festileaks. Ons oog valt dit seizoen regelmatig op het Slovaakse Pohoda festival. Daar staat komende zomer een grote verzameling van zeer gewaardeerde namen. Zo staan dit jaar Thom Yorke, FKA Twiggs, Lykke Li en Parcels op het affiche. Dat is een lekker rij namen, maar de waardering voor de line-up van ‘het Pinkpop van Slowakije’ wordt nog groter als je de achtergrond kent.

7. De Paaspop camping: echt een Paradise City?

In april barst het festivalseizoen (hopelijk) los met Paaspop als traditiegetrouwe opener. Het festival biedt een zeer gevarieerd muziekprogramma met veel verschillende podia, je kijkt je ogen uit op het festival. Maar de camping is een apart verhaal. Zelf noemt de organisatie de camping ‘Paradise City’. Maar wat heeft die camping nou echt te bieden?

8. Onderaan de poster van Down the Rabbit Hole: The Murder Capital

De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Onderaan de Poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Deze week namen we The Murder Capital onder de loep. Je wint ze o.a. onderaan de poster van Down the Rabbit Hole 2020!

9. Sziget 2020 presenteert vernieuwd Colosseum

De ‘electronic music’ stage van het Hongaarse festival wordt vergroot en zal een nieuwe aankleding krijgen. Naast de uitbreiding is ook het grootste deel van het programma van het Colosseum bekendgemaakt. Eerder werd de komst van onder meer The Strokes, Calvin Harris en Dua Lipa bevestigd.

10. Roddy Ricch: van TikTok-hit tot WOO HAH! poster

Werp een blik op de poster van WOO HAH! 2020 en je ziet de grote jongens uit de hiphopwereld. Maar, tussen de Kendrick Lamars, Young Thugs en Playboi Cartis van de wereld staan ook wat nieuwe namen. Roddy Ricch? BBno$? DaBaby? Het zijn namen die je misschien niets zeggen. Tenzij je op TikTok zit.

Het beste van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het festivalseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je met “het beste van…” elk weekend graag een overzicht van de belangrijkste content van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!