De headliners van Best Kept Secret 2018: alle geruchten op een rijtje!

Nadat Down The Rabbit Hole afgelopen week 22 namen bekend heeft gemaakt, is het wachten op de eerste namen voor Best Kept Secret 2018. Wie gaan we zien bij de Beekse Bergen? Hieronder lees je wie de grootste kanshebbers zijn voor de headline-slots.

Het is nog even wachten op de eerste aankondiging van Best Kept Secret 2018, maar lang kan het niet meer duren. Het speculeren is in volle gang, en daarom hebben wij hebben de hardnekkigste geruchten voor de 3 headliners van Best Kept Secret 2018 – en de laatste headliner voor Down The Rabbit Hole 2018 – op een rijtje gezet!

Arctic Monkeys

Eindelijk! Arctic Monkeys is terug van weggeweest. Het nieuwe album lijkt er snel aan te komen: in september 2017 liet bassist Nick O’Malley weten dat de band in de studio was. Wij hopen in ieder geval dat we niet lang meer hoeven te wachten en dat we dit jaar in Hilvarenbeek kunnen genieten van hits als ‘Fluorescent Adolescent’ en ‘R U Mine?’ én uiteraard het nieuwe materiaal!

LCD Soundsystem

LCD Soundsystem

LCD Soundsystem treedt op 9 juni op in Luxemburg, hier zullen ze een clubshow geven. Best Kept Secret vindt dit jaar plaats van 8 tot en met 10 juni, ze zijn dus erg dichtbij. Gelukkig gaat de elektronische rockband naast een clubtour ook een festivaltour doen. Ze staan namelijk ook op het Engelse All Points East Festival. Wat ons betreft zijn ze meer dan welkom!

The xx

The XX is zeker niet vies van Nederland. Ze hebben ons afgelopen zomer al op optredens op Lowlands en de AFAS Live getrakteerd. Ze zijn nog niet klaar met de festivals, de driekoppige indieband heeft voor komende zomer namelijk al meerdere Europese festivals aangekondigd. Zo staan ze onder andere op Melt Festival in Duitsland en op Bilboa BBK in Spanje. In 2016 stond Jamie xx al solo op Best Kept Secret, zal het trio in 2018 op de planken van het festival in Hilvarenbeek te zien zijn?

The National

The National
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

The National heeft dit jaar met Sleep Well Beast een prachtig album afgeleverd. Met dit album deden ze al een aantal zaalshows dit jaar. Voor volgend jaar is het eerste festival al bevestigd, de band staat namelijk op Northside in Denemarken. Aangezien Northside in hetzelfde weekend als Best Kept Secret 2018 plaatsvindt, zijn ze een veel genoemd gerucht voor Best Kept Secret én andere festivals die in juni. Afgelopen maand werd de band ook aangekondigd voor NOS Alive, een uitgebreide Europese tour zit er dus in.

Update: The National heeft inmiddels al optredens gepland staan voor 8 en 10 juni. Als de Canadese band op Best Kept Secret staat moet het dus 3 optredens achter elkaar spelen, de kans op een optreden is daarmee afgenomen.

The Cure

De laatste Europese festivaltour van The Cure dateert alweer uit 2012. In 2018 bestaat de band 40 jaar. Reden genoeg om te touren? Zo lijkt het, want de hints komen beetje bij beetje binnen. Een ex-bandlid hintte al naar gekke plannen in 2018 en de manager heeft een groot geheim waar we nog niets van mogen weten. Voer tot speculatie.

The War On Drugs

Photo: Shawn Brack

Het nieuwe album van The War On Drugs, A Deeper Understanding, betekent dat er een kans is voor een festivalshow in ons kikkerlandje! Dat ze op wat festivals gaan spelen is zeker, want er staat al een show op een festival in Australië en in Ierland gepland. Ze hebben in november de AFAS Live al helemaal plat gespeeld, zullen ze dit op Best Kept Secret nog eens herhalen?

Gorillaz

Na de zaaloptredens van dit najaar in Europa zal de band achter Blur-frontman Damon Albarn onder andere Estereo Picnic aandoen. Van de voorgaande jaren weten we dat artiesten die op dit festival staan vaak in de zomer in Europa te vinden zijn. Dat blijkt ook dit jaar het geval. Damon Albarn en co. staan komend festivalseizoen onder andere op Open’erRock Am Ring en Rock Werchter. Ook in het eerste weekend van juni staat er al een show gepland, namelijk op het Ierse Malahide Castle. De band is dus in de buurt tijdens Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole.

The Killers

Wonderful wonderful! Met een nieuw album op zak zijn de zaalshows begin volgend jaar niet de enige shows in Europa voor The Killers in 2018. Ook zij staan op Estereo Picnic, de kans op optredens op Europese festivals lijkt dan ook aanwezig. Begin mei zitten ze nog in Australië, daarna komen ze naar Europa. De eerste Europese festivalshow is al aangekondigd, eind juni spelen ze op Rock In Rio Lisboa.

 

Elbow

Throw those curtains wide… want na een korte festivaltour dit jaar lijkt de kans aanwezig dat we Elbow het komende jaar nog een keer kunnen bewonderen op de festivals. De tour ter promotie van Little Fictions, waarmee ze in februari ook Amsterdam en Antwerpen aandoen, loopt nog door tot maart. In de maanden daarna staat er nog niets op de planning, dus misschien dat ze na een korte pauze nog een festivaltour zouden doen.

Björk

Bjork

Al bijna 40 jaar beweegt Björk zich door vele genres, en het lijkt erop dat we de IJslandse muzieklegende komend jaar ook weer live kunnen bewonderen. Ze is namelijk aangekondigd voor NorthSide, in hetzelfde weekend als Best Kept Secret. Daarmee is ze een grote kanshebber voor een headlinerpositie in Hilvarenbeek. Ook werd ze aangekondigd voor het nieuwe Engelse festival All Points East, waardoor een festivaltour door Europa in ieder geval een zekerheid lijkt.

Alle geruchten voor de headliners van 2018 lezen? Bekijk het hier het overzicht. Daarnaast kun je ook op ons forum terecht, hier wordt dagelijks gespeculeerd over de laatste geruchten voor het komende festivalseizoen.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2018

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 8-10 juni 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.