Het beste van week 51: De eerste DTRH namen, Glastonbury headliners en meer

DTRH Foals
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Links en rechts komen de bevestigingen je tegemoet en zelfs de eerste kaartverkoop is al aangekondigd. Het uitkijken naar de festivalzomer van 2020 is echt begonnen. Er gebeurde de afgelopen week dan ook weer genoeg op het gebied van bevestigingen en ander festivalnieuws. In het beste van week 51 zetten wij de belangrijkste nieuwtjes en weetjes voor je op een rij!

1. David Guetta, Tyga en meer naar Exit Festival 2020

Daar zijn ze dan, de eerste twintig namen voor Exit Festival 2020! Onder meer David Guetta en Fatboy Slim spelen komende zomer op het Servische festival. Twintig nieuwe namen voor twintig jaar Exit Festival. Alle bevestigingen van dit jaar zijn hier terug te vinden.

2. Het Festival CV van Milky Chance

Je kent het Duitse duo Milky Chance waarschijnlijk van ‘Stolen Dance’, de monsterhit uit 2014. Sinds hun doorbraak hebben DJ Philipp Dausch en zanger-gitarist Clemens Rehbein bijna elke popzaal, festivalweide of kermis gezien. In het Festival CV van Milky Chance blikken we met Rehbein terug op de hoogtepunten, maar bespreken we ook de toekomstplannen van een band die alles al heeft gezien.

3. John Frusciante keert terug bij Red Hot Chili Peppers

John Frusciante gaat weer met Red Hot Chili Peppers spelen. De legendarische gitarist vult de plek van Josh Klinghoffer op, die de band gaat verlaten. Op vrijdag 19 juni is de band te zien op Pinkpop. Het ontstaan van Red Hot Chili Peppers’ “Socks on Cocks” routine is ook zeker een verhaal dat niet gemist mag worden deze week.

4. Festileaks organiseert alternatieve clubnacht in de Melkweg: ‘FESTEN’

Om heel eerlijk te zijn: we kunnen niet meer wachten op de zomer. We hebben zin om te dansen op de muziek die jij en wij leuk vinden, met de mensen die jij en wij leuk vinden. Gezien we de tijd niet kunnen versnellen, organiseert Festileaks op vrijdag 31 januari 2020 ‘FESTEN’. Een gloednieuwe alternatieve clubnacht voor festivalliefhebbers.

5. Flogging Molly en meer naar Nirwana Tuinfeest 2020

Een handjevol nieuwe namen voor Nirwana Tuinfeest! Onder meer Flogging Molly en Wolfmother komen in 2020 naar het Brabantse Lierop. Ook hardcore punkband First Blood staat op het gloednieuwe affiche te glimmen. Voor Wolfmother betekent dit alweer de tweede bevestiging voor een Nederlands festival aankomend seizoen. Eerder werd de band namelijk bevestigd voor Dauwpop. Check hier de rest van de namen!

6. Taylor Swift headliner op Glastonbury 2020

Goed nieuws uit Engeland! Taylor Swift is een van de headliners van Glastonbury 2020. Ze sluit de laatste dag van het festival af. Met Taylor Swift erbij kent het programma van Glastonbury 2020 op dit moment vijf namen. Eerder werd Paul McCartney al aangekondigd als de afsluiter van de zaterdag. Verder zal Diana Ross dit jaar een show verzorgen tijdens het ‘Legends Slot’. Ook Aerosmith en Wolf Alice geven een optreden op het festival.

7. De fijnste popdocumentaires rondom kerst

Elk jaar rond deze tijd zendt de NTR weer een breed scala aan heerlijke docu’s uit over allerlei artiesten. De muzikanten die deze keer in de spotlight worden gezet zijn niet de minste, met onder andere aandacht voor Queen, ABBA en Elton John. Hier een lijst met de vier fijnste popdocumentaires gedurende de kerst!

8. Disclosure, Beck, FKA twigs en meer naar Down The Rabbit Hole 2020

Na maandenlange speculaties in het geruchtenoverzicht en het maken van droomaffiches in de Festival Wishlist, is het moment eindelijk hier. De eerste 34 namen voor Down The Rabbit Hole 2020! Onder meer Disclosure en FKA twigs zijn aankomend jaar te zien op het festivalterrein in Beuningen. Hier de volledige lijst met namen.

9. Royal Park Live 2020 strikt Bryan Ferry en Jamie Cullum

Met de bekendmaking van Bryan Ferry en Jamie Cullum zijn de eerste namen voor Royal Park Live 2020 een feit. Bryan Ferry speelt op 2 juli 2020. Jamie Cullum geeft een concert op 5 juli 2020. De concerten van Jamie Cullum en Bryan Ferry zijn in hetzelfde weekend als Rock Werchter 2020. Dit betekent dat we beide namen mogelijk terug kunnen zien in België.

10. 5 redenen waarom iedereen Bon Iver wil zien in 2020

Bon Iver wist vorig jaar menig Europees festival te betoveren, met onder andere bezoeken aan Mad Cool, Best Kept Secret en NOS Alive. Laten we hopen dat het de band goed bevallen is, en er komend jaar weer een aantal Europese festivals op de agenda worden gezet. Waarom? Dat vertellen we je graag!

11. De Festivalpodcast: Klimaatneutraal het jaar uit

Een nieuwe week met een nieuwe (groene) aflevering van De Festivalpodcast. Jos Willemsen (Festileaks) en Julia Gieskes (KINK) bespreken samen alle headlines, mogelijkheden om ‘groen’ te toeren en weer een heerlijk bucketlist-festival voor je deze week. Hier gaat je groene festival-hart zeker sneller van kloppen!

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Ook in het najaar is het soms lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden. Festileaks to the rescue! Elk weekend geven we je met alle plezier een overzicht met het beste van afgelopen week!

FESTEN Logo

FESTEN 2023

Locatie
Nederland
Eindhoven, Nederland
Datum 10 maart 2023
Line-up
Thissa
MALOU
Tickets Niet meer beschikbaar.