De laatste headliner van Pinkpop 2018: alle geruchten op een rijtje!

December begint morgen en enkel Bruno Mars en Foo Fighters staan op het affiche van Pinkpop. Volgens Jan Smeets mogen we komende maand de derde headliner verwachten. Tijd om een blik te werpen op de kanshebbers voor spot nummer drie.

Pearl Jam

Pearl Jam
Foto: Danny Clinch

Kanshebber nummer 1 is een naam die al tijden rondzingt in het geruchtencircuit: Pearl Jam! Pinkpop greep al 6 keer naast de komst van Eddie Vedder en co. Dit jaar zijn er echter zo veel hints, dat het bijna niet meer mis kan gaan. Of grijpt het Limburgse festival toch naast de band en wordt het een van onderstaande bands?

Update: Op 1 december was het nieuws dan eindelijk daar: Pearl Jam komt volgend jaar naar Landgraaf! 18 jaar na het laatste optreden zullen hits als ‘Black’ en ‘Jeremy’ weer op Megaland te horen zijn.

Arctic Monkeys

Foto: Eric Pamies

Het is al een poosje stil rondom Arctic Monkeys. Een optreden op Pinkpop zou dan ook als verassing komen. Toch is het zeker niet helemaal uitgesloten. De band, die in 2014 ook in Limburg te vinden was, is namelijk druk bezig met de opnames van een nieuw album. Daar hoort natuurlijk ook een (festival)tournee bij. Tovert Pinkpop een verassing uit de hoge hoed?

The Killers

The Killers zijn terug. Na het nieuwe album Wonderful Wonderful maakt de band zich op voor een tour langs de grootste zalen van Europa. Ook zijn Brandon Flowers en Ronnie Vannucci Jr. komende zomer op de festivals te vinden. Rock in Rio Lisboa kondigde de Amerikanen al aan. Volgt Pinkpop in december?

Gorillaz

Damon Albarn is terug! Komend jaar tourt de frontman van Blur met zijn virtuele band Gorillaz langs de grootste festivals. In 2018 staat Gorillaz op onder meer Rock Werchter en Roskilde. Ook is de virtuele band een week voor Pinkpop in Dublin te vinden. Een optreden op Pinkpop is met al deze optredens niet totaal onverwacht.

Editors

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Tom Smith en co. zijn niet vies van een festival. De band stond in 2016 nog als headliner op Best Kept Secret en afgelopen jaar was Editors op Lowlands en Pukkelpop te vinden. Ook komend jaar is het vijftal op festivals te vinden. De band werd al aangekondigd voor een optreden in de Ziggo Dome. Ook Juicy Beats Festival staat al op de planning. Een show op Pinkpop zou zo maar kunnen volgen.

Depeche Mode

Vorig jaar was een festivalshow van Depeche Mode nog zeer exclusief. Dit jaar zitten er gelukkig meer optredens in het vat. De band is onder meer op Mad Cool Festival, Main Square Festival en Tinderbox te vinden. Deze optredens vinden allemaal binnen enkele weken van Pinkpop plaats. Een Limburgs optreden behoort dus zeker tot de mogelijkheden.

The Rolling Stones

The Rolling Stones
Foto: Claude Gassian

Dat The Rolling Stones één keer op Pinkpop te vinden waren mag al een wonder genoemd worden. Maar wie weet gaat het nog wel een keer gebeuren. Er gaan namelijk geruchten dat Mick Jagger zijn band weer langs festivals laat trekken. Wie weet wordt 2018 het jaar van de terugkeer van de legendarische band.

The Cure

The Rolling Stones is niet de enige legendarische band die misschien terugkeert. Ook over The Cure gaan sinds deze week geruchten. De band heeft naar verluid iets speciaals gepland voor hun 40-jarig jubileum. De geruchten voor een (festival)tournee gaan daarmee natuurlijk meteen rond. Keert de band na 5 jaar afwezigheid terug op Pinkpop?

Pinkpop 2018

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Pinkpop wordt komend jaar gehouden van 15 tot en met 17 juni. Dat is twee weken later dan vorig jaar en wederom niet tijdens Pinksteren. Dit jaar is Foo Fighters de eerste naam die het festival bekendmaakte. Bruno Mars volgde enkele dagen later. Het volledige affiche van het festival wordt op 21 februari bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse perspresentatie in Paradiso. De voorverkoop start drie dagen later: op 24 februari kun je voor het eerst proberen een ticket te bemachtigen.

Kun jij niet wachten tot het moment dat er meer nieuws over de komende editie komt? Op ons forum kun je al speculeren over de rest van de line-up.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen