Bospop 2020 tijdens druk festivalweekend

DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Bospop valt volgend jaar in een weekend met nog een dozijn andere festivals. Onder meer North Sea Jazz en NOS Alive staan op dezelfde data gepland.

Voor festivalgangers kan het weekend van 10 tot en met 12 juli in 2020 voor flinke hoofdbrekens zorgen. Er staan op deze data meerdere festivals gepland, zowel in Nederland als in het buitenland. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet. Succes met (proberen te) kiezen!

Bospop

Bospop
Foto: Mathilda van Toor / Festileaks

Allereerst staat natuurlijk Bospop zelf op de agenda. Hoewel het festival nog maar net voorbij is, zijn de data voor de komende jubileumeditie al bekend: 10 tot en met 12 juli. Het Weertse festival blaast volgend jaar veertig kaarsjes uit en heeft goede hoop dat Sting volgend jaar tóch nog zijn optreden komt geven. Tot die tijd kunnen we nog nagenieten van deze editie met de muzieksmaken van jong en oud.

Mad Cool

Mad Cool 2018
Photo: Robin Noordhoek / Festileaks

Van 9 tot en met 11 juli vindt in Madrid Mad Cool plaats. Het Spaanse festival won vorig jaar de Festileaks Award voor beste line-up. Dit jaar waren de kinderziektes waar het evenement de vorige editie aan leed verholpen. Dat belooft veel goeds voor volgend jaar!

Bilbao BBK Live

Bilbao BBK Live header
Photo: Ioana MAftei

Twee Spaanse kneiters in hetzelfde weekend? Helaas wel. Bilbao BBK Live staat voor 9 tot en met 11 juli op de agenda, net als Mad Cool. Het festival presenteerde dit jaar een schitterende line-up, met onder meer Weezer, Thom Yorke, Florence + The Machine en Liam Gallagher. Met zo’n lijst zijn de verwachtingen voor de komende editie hoog!

NOS Alive

NOS Alive header
Photo: Hugo Macedo

Geen Spaanse, maar een Portugese knaller deze keer. Van 9 tot en met 11 juli staat Lissabon in het teken van NOS Alive. Dit jaar bood het festival onderdak aan onder meer Tash Sultana, Primal Scream, Thom Yorke en Pip Blom. Een groot hoogtepunt was de show van IDLES, die menig festivalganger sprakeloos achterliet. Zullen we volgend jaar weer steil achteroverslaan van wat het festival in petto heeft?

North Sea Jazz

North Sea Jazz

Gelukkig kunnen we tijdens dit drukke weekend ook ouderwets in Rotterdam terecht. Van 10 tot en met 12 juli staat North Sea Jazz op het programma. Dit festival hengelt moeiteloos grote namen binnen. Onder meer Toto, Janelle Monáe en Rag’n’Bone Man waren tijdens deze editie van de partij. De line-up in 2020 moet dus zeker goedkomen.

Balaton Sound

Balaton Sound Header
Photó: Fűrész Zsolt

Het Hongaarse Balaton Sound trapt het weekend af en staat gepland van 8 tot en met 12 juli. Op dit kleurrijke festival stonden dit jaar onder meer Armin van Buuren en The Chainsmokers. Op zoek naar een sfeerimpressie om de keuze tussen festivals te kunnen maken? Wij praatten met bezoekers van over de hele wereld waarom ze voor Balaton Sound kozen en gaven je ideëen voor wat je kon doen als je je voeten eraf gedanst had.

WOO HAH!

WOO HAH!
Foto: Thijs Jacobs / Festileaks

De oplettende festivalbezoeker had wellicht al gezien dat de data van volgend jaar aan de binnenkant van het festivalbandje van dit jaar stonden, maar WOO HAH! is volgend jaar van 10 tot en met 12 juli. Het hiphopfestival heeft helaas vaak te maken met annuleringen, maar pakt dit volgens jullie goed op met vervangende acts. Ook waren er dit jaar gigantische moshpits tijdens de optredens. Voor wie hier niet kapotgebeukt is, is de keuze volgend jaar snel gemaakt.

Splash!

Splash! Festival
Foto: Sophie Roggeband

Tijdens WOO HAH! vindt nóg een hiphopfenomeen plaats. Van 9 tot en met 11 juli staat Splash! op het programma in Duitsland. Dit festival had dit jaar ook last van afzeggingen, maar wist hier goede vervanging voor te regelen. Ook liepen er veel stijlvolle mensen rond, die maar wat graag hun mooiste outfits showden. Dat belooft volgend jaar een goedgeklede editie te worden.

Pohoda

Photo: Marcel van Gastel

En dan tot slot: in Slowakije vindt van 9 tot en met 11 juli Pohoda plaats. Dit festival staat bekend om het unieke karakter van de programmering. Zo stonden dit jaar Lianne La Havas en Death Grips op de planken. Bovendien hangt er op het festival een heel relaxte sfeer. Dat belooft volgend jaar een ontspannen editie te worden.

Was jij aanwezig op Bospop 2019?

Was jij op Bospop dit jaar? Hoe vond je het? Laat je stem hier achter en dan maken wij in september de balans op. Dan worden de Festileaks Festival Awards uitgereikt en worden de tofste festivals van afgelopen seizoen in het zonnetje gezet.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”bospop”]