Geruchtenoverzicht: wie zien we terug op Down The Rabbit Hole 2019?

Down The Rabbit Hole
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

De juni-festivals zijn langzaam de line-ups aan het presenteren en dat maakt ruimte voor een vooruitblik op juli 2019. Welke grote namen staan er op Down The Rabbit Hole 2019? We nemen de mogelijke headliners met je door.

Afgelopen zomer kende Down The Rabbit Hole een zeer succesvolle editie. Voor het eerst was er sprake van een open-air mainstage en was het festival weer uitverkocht. Down The Rabbit Hole presenteerde drie headliners van formaat: Queens of the Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds én Anderson .Paak. Wie zijn in het eerste weekend van juli de opvolgers op de Hotot?

Travis Scott

travis scott

Jacques Webster, oftewel Travis Scott, staat al genoteerd voor Roskilde 2019 en Open’er. In 2018 maakt hij ook al een rondje langs de festivals, maar moest Pukkelpop helaas annuleren. Komt de rapper dit jaar naar Down The Rabbit Hole? Of gaat WOO HAH! er met Travis Scott mee vandoor?

Florence + The Machine

Florence + The Machine

Florence + the Machine speelde afgelopen seizoen al enkele festivals en bracht tevens een nieuw album uit: High as Hope. Op 25 maart staat Florence Welch met haar band in Ahoy en eind juni staat de band op Rock Werchter. Twee weken na Down The Rabbit Hole staat de band op Electric Castle en Colours of Ostrava. Brengen ze een week na Werchter een bezoekje aan Beuningen?

Thom Yorke

Foto: Cambria Harkey/Lollapalooza 2016

Thom Yorke is een bezig baasje. Als hij niet met Radiohead op pad is, doet hij het wel alleen. In die laatste hoedanigheid betrad hij vorig jaar nog het podium van onder andere Carré en Sónar 2018. Met Radiohead stond hij in 2016 bovenaan het affiche van Best Kept Secret. Inmiddels is hij druk met de soundtrack voor de film ‘Suspiria’. Een solo-optreden op bijvoorbeeld Down The Rabbit Hole is niet ondenkbaar.

Christine and the Queens

Christine And The Dragons
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Een eerste bevestiging voor Christine and the Queens. Héloïse Létissier staat komende zomer, in hetzelfde weekend als Down The Rabbit Hole 2019, op Roskilde. Met een nieuw album op zak lijkt een uitgebreide festivaltour er wel in te zitten.

Tame Impala

Tame Impala
Foto: Eric Pamies

Tame Impala komt met een nieuw album en als het aan frontman Kevin Parker ligt nog vóór de zomer van 2019. Afgelopen zomer stonden ze vrij exclusief op Mad Cool Festival 2018 en onder andere in Japan. Gaat de band van ‘Let It Happen’ in 2019 voor een uitgebreide festivaltour en brengt deze hen langs Beuningen?

Lana Del Rey

Lana del Rey speelde afgelopen zomer exclusief op Sziget. Maar ze lijkt nog niet klaar te zijn in Europa. Ze staat inmiddels gepland voor een optreden in Dublin op 22 juni, een week voor het festival op Tinderbox en twee weken na Down The Rabbit Hole op FIB Benicassim Festival. Mocht ze weer festivals op de planning hebben, dan is de Hotot een prima podium voor de popliedjes van Del Rey.

Kraftwerk

Photo: Stephan Flad (Lollapalooza Berlin 2018)

De Duitse electro iconen zijn terug. Kraftwerk speelt komende zomer op onder andere Blue Dot en Rock In Roma. Het lijkt een kwestie van tijd voordat er meer festivals op de agenda komen. Misschien zit daar Down The Rabbit Hole wel bij. Rock In Roma vindt slechts een week voor het festival plaats en Blue Dot festival twee weken na Down The Rabbit Hole. Wir fahr’n fahr’n fahr’n auf der autobahn.

Foals

Foto: Maclay Heriot/Lollapalooza 2016

Foals is terug! Na een jaartje geen festivals te hebben gedaan en hard aan nieuwe muziek te hebben gewerkt, staan de eerste festivals alweer op de agenda. Foals speelt komende zomer in ieder geval op Rock am Ring en Rock im Park. Wat daarna op de planning staat is nog niet bekend. Wordt het na hun succesvolle optreden op Lowlands 2016 deze keer een show in de openlucht van Beuningen? Het zou niet de eerste keer zijn dat ze op Down The Rabbit Hole staan. De band sloot de eerste editie van het festival, in 2014 af.

The National

The National is nog niet moe. Na een rondje langs de festivals in 2018 met een stop op Best Kept Secret, komt de band terug naar Europa. Mad Cool Festival had de primeur en dus staat de band onder leiding Matt Berninger een week na Down The Rabbit Hole in Madrid op de planken. Komt The National na hun optreden in 2016 in de toen nog overdekte Hotot op herhaling?

The Good, the Bad & the Queen

damon albarn

Damon Albarn kan niet stil zitten. Dat is een ding wat duidelijk is. Als hij niet op tour is met Blur, dan maakt hij wel muziek met Gorillaz of doet het even helemaal alleen met een Syrisch orkest, waarmee hij al eens op Down The Rabbit Hole stond. Óf hij treedt op met The Good, The Bad &The Queen, een van zijn andere projecten. Op 16 november verschijnt het nieuwe album Merrie Land. De eerste gelijknamige single is inmiddels verschenen en een tour in december door Groot-Brittannië is een feit. Een festivalzomer zonder Damon Albarn is een festivalzomer niet geleefd. Komt de band aankomend jaar naar Down The Rabbit Hole?

Vampire Weekend

vampire weekend 2017

Vampire Weekend is terug van weggeweest. Afgelopen zomer stond de band onder andere op Lollapalooza in Chicago. De opvolger van het in 2013 verschenen Modern Vampires of the City is inmiddels af en klaar voor de release. Wanneer die release komt is nog een groot vraagteken.  Inmiddels is de band wel bevestigd voor een optreden op Mad Cool 2019, slechts een week na Down The Rabbit Hole 2019. In 2013 stond de band voor het laatst in Nederland. Toen waren het shows op De Wereld Draait Buiten en in de AFAS Live.

The Cure

The Cure heeft inmiddels al veel Europese festivals op de planning staan in 2019. De band is onder andere te zien op Rock Werchter, Roskilde, EXIT en Mad Cool. In Nederland is tot nu toe nog geen datum voor The Cure aangekondigd. Tijdens het weekend van Down The Rabbit hole heeft de Engelse groep nog wel een plaatsje vrij in hun agenda.

Afvallers

Bon Iver staat op Best Kept Secret 2019 en lijkt daarmee afgeschreven voor een bezoek aan Beuningen.

Down The Rabbit Hole 2019

DTRH18 Hotot
Photo credit: Debbie Spaan / Festileaks

Niet lang na afloop van de editie van dit jaar was het hoge woord eruit: Down The Rabbit Hole 2019 vindt volgend jaar plaats in het weekend van 5 tot en met 7 juli. Er zijn nog geen acts bekend gemaakt voor volgend jaar.

Terugkijken op afgelopen editie? Beluister dan onze playlist op Spotify hieronder of bekijk de sfeerfoto’s op ons Instagram-account. Ook kan je in ons Festivalrapport de ervaringen van bezoekers lezen.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2019

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2019
Line-up
Robyn
Janelle Monae
Foals
Tickets Niet meer beschikbaar.